Forskningsnyheter

Bilde av Mari Rysst i kantina på høgskolen med masse folk rundt
Publisert 16. nov. 2022 10:02

Barn og unge med en norsk og en utenlandsk forelder kan ha større utfordringer med det å føle seg norsk enn de som har to foreldre med innvandrerbakgrunn, viser ny forskning.

Bilde av tre personer som har skrevet under arbeidskontrakt
Publisert 4. nov. 2022 14:02

Høgskolen i Innlandet er så fornøyd med den jobben Tom Remi Kongsmo og Hege Christin Nilsson har gjort på vernepleierutdanningen det siste året at de har ansatt dem på fast basis.

Hogstmaskin i arbeid
Publisert 4. nov. 2022 12:08

Fjernstyring av vedlikehold på skogsmaskiner ved bruk av AR- og VR- teknologi, digital støtte til hogstprosessen, og bruk av droner med ny 5G-teknologi. Dette skal testes i et nytt EU-prosjekt.

Flyfoto av campus Lillehammer med logoene til høgskolen og CAS lagt på bildet
Publisert 5. okt. 2022 11:23

Høgskolen i Innlandet har som en av få høgskoler i Norge kommet igjennom nåløyet og blitt partner i Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskaps-Akademi (CAS).

Bilde av tre personer som klipper en snor
Publisert 30. sep. 2022 15:00

Høgskolen i Innlandet sitt nye forskningssenter for digitalisering og bærekraft ble offisielt åpnet i Kongsvinger fredag. Senteret skal bidra til å få til det grønne skiftet her til lands.

Bilde av folk i forelesningssal bakfra mot scenen
Publisert 22. sep. 2022 15:30

En av verdens fremste forskere innen internasjonale relasjoner valgte seg Høgskolen i Innlandet som eneste stoppested i Norge da han skulle snakke om sin nye bok "Cold Peace".

Bilde av en helg gjeng med forskere som har lansert magasin
Publisert 13. sep. 2022 16:20

Forskergruppa Kunstnerisk utviklingsarbeid og estetiske læreprosesser (Quest) har lansert sitt eget magasin. INNQuest er navnet – 30 sider fylt med spennende fagstoff på glanset papir.

En ungdomsgjeng på tur i fjellet
Publisert 2. aug. 2022 09:04

Koronapandemien har endret folks reisemønster og -atferd. De fleste kjenner nok til begrepet norgesferie, samt behovet for å unngå overfylte plasser og store destinasjoner.

Bilde av sauer som beiter i barskog
Publisert 27. juni 2022 14:08

Høgskolen i Innlandet har fått 11 millioner kroner fra Forskningsrådet for å finne gode løsninger når det gjelder sauer som beiter i skogområder.

Bilde/logo Amanda-pris
Publisert 21. juni 2022 14:09

Tre ansatte på Høgskolen i Innlandet er sentrale i tre filmer som til sammen er nominert til sju Amanda-priser.

Portrett av Ingeborg Flagstad
Publisert 16. juni 2022 17:04

Ingeborg Olsdatter Busterud Flagstad ble frastjålet en artikkel. HINNs prorektor for forskning sier forskere må være på vakt mot uærlige kollegaer.

Marianne Riddervold
Publisert 19. apr. 2022 09:03

Krigen i Ukraina har satt en stopper for mye samarbeid mellom stormaktene – blant annet i verdensrommet og når det gjelder verdenshavene. Vil det bli like fredelig som det har vært?

Bilde av deltakere i prosjektet Vingespenn foran høgskolens inngang i Hamar
Publisert 23. mars 2022 11:56

16. mars var det oppstart for HINNs helt nye kompetanseutviklingsprogram til ferske, dyktige og lovende forskere.

Bilde av skiløper med fjell i bakgrunnen
Publisert 22. feb. 2022 11:30

Vi har sett det flere ganger under årets OL. Utøvere som stopper helt opp rett før mål. Hva skjer egentlig, og hvordan kommer du på høyden i høyden?