Dette skrev vi om på forskning.no i fjor

Elg, innvandring, fotball, distriktspolitikk, popkultur, blodtrykk, sakte-TV, turisme, barnevern..... Temaene er mange når vi oppsummerer forskning fra HINN som nådde forskning.no i 2021. 

Kollasje av bilder fra forskning.no-reportasjer

MYE FORSKJELLIG: Variasjonen i hva som nådde forskning.no fra HINN i 2021 var stor.

Mye av forskningen på Høgskolen i Innlandet når langt utenfor våre egne vegger – blant annet på Norges største nettsted for forskningsnyheter, nemlig forskning.no

Forskning.no er en av de viktigste kanalene vi har i formidling av forskningen vår, og vi var godt representert der i 2021.

Barnevern, elg og blodtrykksfall

Vi publiserte 26 populærvitenskapelige artikler på nettstedet i fjor, og den som ble lest av flest handlet om barnevern.

Med godt over 16.000 visninger havnet reportasjen «– Foreldrene skjønner ikke hva barnevernet forventer av dem», basert på doktorgradsarbeidet til Lena Catherine Lossius Westby, på topp.

Her forteller forskeren vår at familier som er i kontakt med barnevernet møter krav som er umulig for dem å oppfylle.

Tett bak denne saken må vi til dyrenes verden og nok et doktorgradsarbeid som nådde mange. 

ELGFORSKNING: På bildet er (f.v.) Alina Evans, Alexandra Thiel og Anne Randi Græsli sammen med en bedøvet elg som deltok i prosjektet. (Foto: Høgskolen i Innlandet)

Stipendiat Anne Randi Græsli på Evenstad utstyrte åtte elger med en temperaturmåler i magen, en hjertesensor under huden og et GPS-halsbånd rundt halsen. Med de måleinstrumentene kunne hun og medforskerne konkludere med at elgen blir stresset når den bli jaget av jakthunder.

Saken engasjerte og fikk over 11.000 visninger.

Tredje mest leste sak er av det mer alvorlige slaget. Menn som har jevnt synkende blodtrykk over tid er i ferd med å dø.

Professor Knut Hestad fikk publisert en artikkel som for første gang avdekket at det er viktige forskjeller mellom kjønnene når det gjelder blodtrykk og livslengde.

Blogg og kronikker

I tillegg til rene nyhetssaker på hovedsiden til forskning.no, har flere miljøer og enkeltforskere hos oss vært representert på nettstedet i løpet av året.

Forskergruppa "Teaching and Learning in Physcial Education" er en av dem. De driver bloggen www.kroppsøvingsforskning.no og ble i fjor publisert på forskning.no mange ganger. 

Bloggen er faktisk inne som en egen blogg på forskning.no sine sider og den kan du se her: Kroppsøvingsbloggen - med forskningsblikk på kroppsøving.

Skjermdump av forskerblogg på forskning.no
Høgskolen har også en egen blogg på forskning.no sine sider (Skjermdump)

Her er noen av innleggene fra forskergruppa i fjor:

Flere ansatte på Høgskolen i Innlandet har også hatt kronikker "på trykk" på Forskersonen på forskning.no i 2021. 

Variert forskning

Høgskolen i Innlandet er midt opp i sluttspurten i arbeidet med å bli universitet.

Hvis temavariasjon i forskning hadde vært det viktigste kriteriet vi skulle innfri, hadde vi vært universitet for lenge siden!

Vil du sjekke selv hvilke nyhetssaker vi fikk publisert på forskning.no i 2021 – her er lista:

Emneord: forskning.no Av Ole Martin Ringlund
Publisert 25. jan. 2022 14:39 - Sist endret 14. juni 2022 13:17