Forskningsnyheter

En ungdomsgjeng på tur i fjellet
Publisert 2. aug. 2022 09:04

Koronapandemien har endret folks reisemønster og -atferd. De fleste kjenner nok til begrepet norgesferie, samt behovet for å unngå overfylte plasser og store destinasjoner.

Bilde av sauer som beiter i barskog
Publisert 27. juni 2022 14:08

Høgskolen i Innlandet har fått 11 millioner kroner fra Forskningsrådet for å finne gode løsninger når det gjelder sauer som beiter i skogområder.

Bilde/logo Amanda-pris
Publisert 21. juni 2022 14:09

Tre ansatte på Høgskolen i Innlandet er sentrale i tre filmer som til sammen er nominert til sju Amanda-priser.

Portrett av Ingeborg Flagstad
Publisert 16. juni 2022 17:04

Ingeborg Olsdatter Busterud Flagstad ble frastjålet en artikkel. HINNs prorektor for forskning sier forskere må være på vakt mot uærlige kollegaer.

Marianne Riddervold
Publisert 19. apr. 2022 09:03

Krigen i Ukraina har satt en stopper for mye samarbeid mellom stormaktene – blant annet i verdensrommet og når det gjelder verdenshavene. Vil det bli like fredelig som det har vært?

Bilde av deltakere i prosjektet Vingespenn foran høgskolens inngang i Hamar
Publisert 23. mars 2022 11:56

16. mars var det oppstart for HINNs helt nye kompetanseutviklingsprogram til ferske, dyktige og lovende forskere.

Bilde av skiløper med fjell i bakgrunnen
Publisert 22. feb. 2022 11:30

Vi har sett det flere ganger under årets OL. Utøvere som stopper helt opp rett før mål. Hva skjer egentlig, og hvordan kommer du på høyden i høyden?

Logo Innlandet fylkeskommune
Publisert 18. feb. 2022 09:12

Folket har sagt sin mening om Innlandet fylke skal splittes i Hedmark og Oppland, og nå skal politikerne avgjøre saken. Forskere fra HINN er aktive i debatten.

Bilde av Karin Julsrud og Ingrid Guldvik foran en glad gjeng med tomlenee i været
Publisert 10. feb. 2022 14:22

Torsdag fikk Høgskolen i Innlandet godkjent to nye doktorgradsprogram av styret i NOKUT. Da var gleden stor hos de som har jobbet med å få til dette.

Norgeskart med inndeling i fylker med store spørsmålstegn rundt
Publisert 9. feb. 2022 11:13

Fylkene våre er i spill igjen, men hva vil vi med dem? Førsteamanuensis Aksel Hagen mener sannsynligheten for å få overført makt og myndighet fra staten antageligvis vil øke med størrelsen på fylkeskommunene.

Kollasje av bilder fra forskning.no-reportasjer
Publisert 25. jan. 2022 14:39

Elg, innvandring, fotball, distriktspolitikk, popkultur, blodtrykk, sakte-TV, turisme, barnevern..... Temaene er mange når vi oppsummerer forskning fra HINN som nådde forskning.no i 2021.

Portrettbilde av Ingrid Hjertaker
Publisert 19. jan. 2022 11:03

Det er ikkje ofte sentralbanken får så mykje merksemd som den gjør nå om dagen. Slik sett treff stipendiat Ingrid Hjertaker godt med temaet på doktorgradsarbeidet sitt.

Ragnhild Bjørnsen står på en talerstol og holder foredrag for ansatte i UD
Publisert 9. jan. 2022 12:07

Det å være barn av UD-ansatte og diplomater kan fra utsiden se ut som et fint og flott liv. Nå viser imidlertid en doktorgrad at en barndom der du flytter verden rundt kan være vanskelig på flere måter.

Kai Arne Hansen
Publisert 17. des. 2021 16:36

Hvordan har metoo endret hvordan de mannlige popidolene framstiller seg selv? HINNs Kai Arne Hansen er ute med ny bok om popmaskulinitet.