Internasjonal VR-konferanse på Hamar

VR-interesserte fra inn- og utland møtes på Hamar når Høgskolen i Innlandet og samarbeidspartnere arrangerer Nordic VR Forum for femte gang.

Fra scenen Nordic VR Forum

I år blir det igjen fysisk konferanse i Hamar kulturhus. Her fra Nordic VR Forum 2019 med HINNs Sophie Mobbs på scenen (foto: Hamarregionen utvikling) 

I fjor ble konferansen heldigital. I år tar de med seg erfaringene fra i fjor og tilbyr konferansen både i Hamar kulturhus og digitalt til et internasjonalt publikum, gjennom et partnerskap med Vrdays.

Nordic VR Forum 2021 byr på innledere fra flere land som skal snakke om alle mulig aspekter ved Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) og Extended Reality (XR) og er et møtested for alle som er interessert i denne teknologiutviklingen.

Tidligere konferanser har trukket 300 mennesker på tvers av sektorer og bransjer fra mange land.  

Mange ulike temaer

Under todagers-konferansen spenner temaene fra bruk av VR i helsetjenestene til VR i skolen til diskusjoner om etikk og teknologiens utvikling.

På første dag, tirsdag 16.november, foregår programmet på norsk, mens innledningene onsdag 17.november er på engelsk.

Fra Høgskolen i Innlandet bidrar blant andre Ingeborg Amundrød som skal snakke om bruk av VR i opplæring av lærerstudenter til utviklingssamtaler med foreldre.

Sigbjørn Litleskaret skal snakke om et prosjekt de har gående på Seksjon for idrett og kroppsøving om bruk av VR for å gi naturopplevelser til blant annet pasientgrupper.

Lucie Furulund skal snakke om Virtuelt medisinrom

Lanserer den første norske VR-prisen

Nytt av året er en prisutdeling, VRINN-awards. Dette blir den første prisutdelingen i Norge som promoterer norske VR/AR-utviklere og –løsninger.

Prisutdelingen avslutter konferansen onsdag ettermiddag.

Konferansen er et samarbeid mellom en rekke aktører, blant dem flere kommuner, næringsklyngen VRINN, Hamarregionen utvikling og reiseliv, Høgskolen i Innlandet, Sykehuset Innlandet og Innlandet fylkeskommune.

Logo VR Forum

Av Erlend Moe
Publisert 11. nov. 2021 12:46 - Sist endret 11. nov. 2021 12:46