English version of this page
Gregory Ferguson-Cradler

Gregory Ferguson-Cradler

Førsteamanuensis

E-post
gregory.fergusoncradler@inn.no
Telefonnummer
+47 61 28 85 99

Handelshøgskolen Innlandet – Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap
Institutt for rettsvitenskap, filosofi og internasjonale studier
Studiested Lillehammer

Kort om

Jeg er økonomisk historiker med fokus på klima og miljø, finans- og global historie.

Ved Høgskolen i Innlandet underviser jeg i programmet Internasjonale studier med historie, på Instituttet for Rettsvitenskap, Filosofi og Internasjonale Studier ved Handelshøyskolen i Innlandet. Per i dag har jeg emneansvar for to emner: Global historie fra 1945 – i dag, et obligatorisk emne i bachelorprogrammet Internasjonale studier med historie, og Klimaendringer og klimakrise, et valgfritt emnet åpent for studenter fra hele Høgskolen i Innlandet.

Min forskning fokuserer på tre områder: klimahistorie og klimapolitikk, global finanshistorie og finansielle kriser på 1990-tallet, og politisk økonomi og finans i dagens verden. Tidligere forskning, bl.a. avhandlingen min, handlet om fiskeriforvaltning og politisk økonomi av fisk i historisk kontekst. Jeg har gjennomført arkivarbeid i Europa, Russland og Sør-Amerika.  

Jeg er også interessert i kvantitative og digitale metoder i humaniora og samfunnsvitenskap. Jeg foreleser i kvantitative metoder i vårt emne Samfunnsvitenskapelige metoder for internasjonale studier med historie. Jeg har også publisert artikkelen og holdt workshoper om kvantitativ tekstanalyse for historikere.

Se min personlige nettside her.

Adresser

Postadresse

Høgskolen i Innlandet
Postboks 400
2418 Elverum