Bachelor i internasjonale studier

Hvorfor gikk Russland til angrep på Ukraina? Hvordan utfordrer Kinas vekst USA? Kan klimakrisen løses? Hvorfor blir noen land rike, mens andre forblir fattige? Om du lurer på slike spørsmål er en bachelor i Internasjonale studier på Lillehammer noe for deg. 

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

Bachelor i internasjonale studier er studiet for deg som er interessert i hvordan verden henger sammen. Gjennom programmet blir du satt i stand til å forstå og forklare viktige utviklingstrekk i internasjonale forhold i samtid og fortid.

Studiet er tverrfaglig, hvor du gjennom en bred innføring i en rekke fag som statsvitenskap, historie og filosofi, får den innsikten som trengs for å analysere og belyse viktige spørsmål om internasjonalt samarbeid, globale maktforhold og forholdet mellom individ og samfunn.

Internasjonale studier ved Høgskolen i Innlandet er et populært studium, hvor studiekvaliteten og trivsel styrkes gjennom vektlegging av tett kontakt mellom studenter og dyktige faglærere, og fokus på faglig-sosiale arrangementer. Se oversikten over hvilke ansatte som er tilknyttet studiet her!

Flere av emnene undervises på engelsk. Noen emner tilbys også til innreisende utvekslingsstudenter. Du vil derfor oppleve et internasjonalt studiemiljø på studiestedet. Studiet arrangerer studieturer til utlandet, og alle studenter oppfordres sterkt til å ta et semester i utlandet, gjennom en våre mange samarbeidsavtaler med universiteter over hele verden.

Internasjonale studier ved Høgskolen i Innlandet topper listene hos Studiebarometeret, og viser i hvilken grad tidligere studenter oppfatter kvaliteten på studiet. 

Jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i internasjonale studier tilegner du deg viktig kompetanse som er etterspurt i arbeidslivet.

I både offentlig og privat sektor er det behov for personer med analytiske evner, et bredt kunnskapsgrunnlag, dybdeinnsikt i viktige spørsmål i internasjonal politikk, gode skriveferdigheter og evne til å formidle kunnskap.

Du vil få kompetanse som er relevant i for eksempel departementer, etater, privat næringsliv og ideelle organisasjoner – eller som journalist, forsker og lærer.

Drømmer du om å jobbe tett opp mot politikkutformingen i et departement, representere Norge i utlandet på en ambassade, jobbe i et selskap med internasjonale forbindelser, forske på krig og konflikt, jobbe for å nå klimamål eller hjelpe flyktninger, eller formidle kunnskap om hvordan verden henger sammen i skoleverk eller aviser – så gir en bachelorgrad i internasjonale studier et veldig godt grunnlag. Mange av våre studenter har gått videre til slikt arbeid – og de peker nettopp på hvor viktig bachelorstudiet i internasjonale studier var for dem som basis i karriereutviklingen.

Studiemiljø

På internasjonale studier vektlegges det tett kontakt mellom studenter og dyktige faglærere, noe som gir god faglig oppfølging og et inkluderende miljø, hvor det i motsetning til de store universitetene aldri er langt til faglæreren.

Studieprogrammet vektlegger også faglig-sosiale arrangementer, alt fra forelesninger og panelsamtaler med store internasjonale forskere, til faglunsjer hvor store og små aktuelle spørsmål diskuteres av studenter og faglig ansatte over matpakken.

Studiet samarbeider også tett med studentenes linjeforening, som arrangerer quizer, stipend-skål, julebord, fagkvelder og karrieredager. 

Alt dette gir veldig god faglig utvikling og studenttrivsel. Internasjonale studier gjør det alltid svært godt på Studiebarometeret, noe som viser hvor høyt tidligere studenter vurderer studiet. 

Internasjonale studier holder til i naturskjønne omgivelser på campus i den spennende studentbyen Lillehammer. Her er det et aktivt og inkluderende studentmiljø med mange studentgrupper og linjeforeninger. Om du interesserer deg for f.eks. musikk, film, spill, stand up, teatersport, friluftsliv eller hva som helst av sport – så finnes det en studentgruppe for deg!

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester, ca. 850,-. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Du får mulighet til å reise på utveksling til utlandet i 4. semester, som alternativ til å følge emner som tilbys av studiet lokalt. Alle studentene oppfordres til å ta et semester i utlandet, og vi har samarbeidsavtaler med universiteter over hele verden! Et utvekslingsopphold vil gi deg minner for livet, i tillegg til internasjonal erfaring og kompetanse, som øker dine sjanser i arbeidsmarkedet. Steder du kan reise på utveksling til er blant annet Japan, Sør Afrika, Sør-Korea og USA. 

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter. Regelen er: jo mer eksotiske land, jo mer spesifikke emnetilbud.  

Les mer om Ingrid, og hvordan hun opplever å være student i utlandet, her.

Videre utdanningsmuligheter

Studentene kan kvalifisere seg til de aller fleste mastergradsprogrammer i Norge i internasjonale relasjoner, statsvitenskap og historie, i tillegg til mange tverrfaglige programmer som områdestudier, fred- og konfliktløsning og menneskerettigheter.

For eksempel kan du gå videre med Master i statsvitenskap, Master i historie, Modern International and Transnational History og andre tverrfaglige programmer ved Universitetet i Oslo; med Master of Science in International Relations ved NTNU i Trondheim; med Statsvitenskap og ledelse ved Universitetet i Agder; med Master of Science in International Relations ved NMBU på Ås og mange andre.

Tidligere studenter har også gått videre med studier i utlandet som for eksempel Frankrike, Tyskland, Tsjekkia, Sveits og England. Fagmiljøet og studieveileder kan hjelpe deg med å velge riktige valgemner som kvalifiserer deg til masterutdanningen du ønsker å gå videre på.

Ved Høgskolen i Innlandet kan du søke opptak til:

Studiested Lillehammer

 

 

Studenthistorier

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

Bilde av Gregory Ferguson-Cradler
Studieprogramansvarlig
Bilde av Jens Henrik Haugen
Studieveileder