English version of this page

Studiested Blæstad

Velkommen til Blæstad! Studiested Blæstad har lang tradisjon for jordbruksutdanning, med røtter helt tilbake til 1923. Fra 1989 fikk studiestedet høgskolestatus, og har siden drevet undervisning innen landbruksteknikk og agronomi.

Oversiktsfoto over studiested Blæstad

Landlige Blæstad

Studiestedet har ideell beliggenhet på en gård, åtte kilometer utenfor Hamar sentrum. Med sine 330 studenter og store arealer til disposisjon er dette det perfekte sted for å studere jordbruk.

 

335 Studenter
4 Studier
1 Fakultet

Studere på Blæstad

Studiested Blæstad på Facebook

Det finnes en egen gruppe for deg som ønsker å følge med på lokal informasjon fra studiested Blæstad.

Gå til Facebookgruppen

Helsetjenester og rådgivning

Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN) har samtaleterapeuter, psykologer, studentprester og studentkoordinatorer som kan hjelpe deg hvis du trenger det. Dette er lavterskeltilbud, og du trenger ikke å være syk for å ta kontakt.

Les mer om helse- og rådgivningstjenestene til SINN

Studentorganisasjoner og fritidsaktiviteter

Når du betaler semesteravgift ved Høgskolen i Innlandet, blir du en del av Studentorganisasjonen i Innlandet (StInn). StInn arbeider proaktivt for studentenes rettigheter, spesielt overfor HINN, Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN), og myndighetene.

Les mer om StInn

På hvert enkelt studiested finnes det ulike fritidsaktiviteter for deg som student. Nye studenter oppfordres til å gjøre seg kjent med hvilke tilbud som finnes i nærmiljøet; se informasjon på oppslagstavler og snakk med fadderen din ved studiestart.

Se også Studentsamfunnet i Innlandets nettsider

Studentbolig

Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN) har studenthybler på Blæstad. SINN krever ikke depositum, har studentvennlige priser og kun to måneders oppsigelse.

Les mer om studentboliger hos SINN

I tillegg finnes det et antall boliger på det private markedet, både i private hybelhus og enkelthybler/-leiligheter.

Barnehage

Det finnes det flere kommunale barnehager i Hamar. Man må søke kommunen om plass i en av disse. 

Les mer på Hamar kommune sine nettsider