Utdanninger for Forsvaret

I Forsvaret vil det være et kontinuerlig behov for kompetansepåfyll for både militært- og sivilpersonell. Høgskolen i Innlandet tilbyr et bredt spekter av studier som kan være aktuell for deg som allerede har eller som ønsker deg en karriere i Forsvaret.

Lagfører fra Forsvaret som instruerer soldater sittende på kne.

Foto: Sindre Gumø/Forsvaret

Beredskap og krisehåndtering

Ønsker du å utvide din kompetanse innen beredskap og krisehåndtering tilbyr vi samlingsbaserte utdanninger på deltid ved studiested Rena i nær tilknytning til Rena Leir. Studiene kan kombineres ved siden av jobb i Forsvaret.

Som deltidsstudent på disse studiene er det todagers samlinger på Rena 4-5 ganger pr semester.

Ledelse, HR og økonomi

Vi tilbyr en rekke studier innen ledelse, HR og økonomi. Studiene er enten samlingsbaserte eller nettstudier som kan kombineres ved siden av jobb i Forsvaret. Studiesteder er Rena og Lillehammer, i nær tilknytning til både Rena og Jørstadmoen leir.

Deltid og samlingsbasert

Som deltidsstudent på disse studiene er det todagers samlinger 4-5 ganger per semester.

Nettstudier på deltid

Som nettstudent på disse deltidsstudiene vil du kunne følge undervisning i sin helhet på nett. Du vil få tilbud om 4-5 digitale samlinger i løpet av et semester, i tillegg til at oppgaveløsning, prosjektarbeid, veiledning, studentpresentasjoner og selvstudium skjer via nett.

 

Foto: Anette Ask/Forsvaret

Se hele høgskolens studietilbud

Meld deg på nyhetsbrev

Visste du at...

En sivil bachelor- eller mastergrad kan bygges på med et Årsstudium i ledelse og militære operasjoner fra Forsvarets høgskole og du kan få en fast jobb som offiser i Forsvaret.

Helsefag på deltid

For deg som ønsker en karriere innen helse i Forsvaret tilbyr vi flere utdanninger innen sykepleie, på deltid, i Elverum som du kan kombinere ved siden av jobb. Studiested Elverum finner du som nærmeste nabo med Terningmoen Leir.

Deltidsstudiene er lagt opp med 4-5 samlinger à 3-5 dager pr semester. Praksis i utdanningene er på heltid.

Sanitetspersonell bærer inn en skadet soldat inn i militærkjøretøy

Foto: Madeleine Skogstad/Forsvaret

Soldat som ligger ned i sanden og prøver komme seg opp med armene. Et tau ved siden av.

Foto: Jesper Vigander Edwin/Forsvaret

Idrett og friluftsliv

Militær fysisk trening og militær idrett er en viktig del av det å være ansatt i Forsvaret og kompetanse innen idrettsfag og fysisk prestasjonsevne er viktig for militært personell. Vi tilbyr en bachelor i idrett på deltid som kan kombineres ved siden av jobb i Forsvaret ved studiested Elverum, i nær tilknytning til Terningmoen leir. 

Ønsker du å få mer kompetanse innen jakt, fiske og frisluftsliv kan heltidsstudiet på Evenstad, ca 35 km fra Rena Leir være aktuell for deg.

Portrettbilde av HINN-student Torgrim Størseth

Har kombinert jobb med studier i sju år

Siden 2013 har Torgrim kombinert jobb i Forsvaret med studier hos oss. – Det har vært veldig praktisk for meg å studere på Rena, sier han. 

Portrettbilde av Vidar Skillingsås med det Norske Forsvarets uniform og norske flagget i bakgrunn.

- Erfaringene fra Scandinavian Star formet meg

14 år gammel overlevde Vidar Skillingsås den største uløste drapssaken i Skandinavia i nyere tid. Studiene ved HINN har vært med på å sette mordbrannen inn i et globalt perspektiv.