Bachelor i regnskap og økonomirådgivning - nettbasert

Bli regnskapsfører med bachelorutdanning på nett! Studiet er yrkesrettet og du kan få jobb som regnskapsfører i økonomi- og administrasjonsavdelinger, økonomirådgiver eller controller. Studiet er nettbasert og kan tas på heltid eller deltid.

Studiested
Nettstudium
Studiet varer
3 - 6 år
Studieform
Nettbasert, Deltid og Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
Smilende kvinne studerer på biblioteket, med en macbook fremfor seg, mange bøker i bakgrunn. Har blondt hår og en strikket genser med krage i turkis.

Om utdanningen

Bachelor i regnskap og økonomirådgivning er for deg som ønsker høy kompetanse innen regnskap, skatt og økonomirådgivning, samt god kompetanse innen andre økonomiske og administrative områder.

Regnskapsbransjen er i endring og har behov for ny og oppdatert kunnskap. Det er lagt vekt på samarbeid med regnskapsbransjen og næringslivet for å gjøre studiet relevant, men også for å gjøre deg som student relevant og attraktiv i arbeidsmarkedet. De fleste av våre forelesere jobber eller har jobbet med regnskap og revisjon, og vil dele sin teoretiske kunnskap og praktiske erfaring. Vi benytter også gjesteforelesere fra næringslivet, og har et nært samarbeid med bransjeorganisasjonen Regnskap Norge.

Studiets innhold bygger på anbefalt plan for «Bachelor i økonomi og administrasjon – spesialisering regnskapsfører» vedtatt av UHR-Økonomi og administrasjon (UHR-ØA) 22.06.2023.

Fullført Bachelor i regnskap og økonomirådgivning oppfyller utdanningskravet til statsautorisert regnskapsfører.

Jobbmuligheter

Fullført studium gir rett til bachelorgrad med tittelen Bachelor i regnskap og økonomirådgivning- spesialisering regnskapsfører.

Det er Finanstilsynet som foretar autorisasjon av regnskapsførere. I tillegg til utdanningskravet stilles det krav om godkjent praksis. Les mer om utdannings- og praksiskravet i RegnskapsførerlovenRegnskapsførerforskriften, og på Finanstilsynets nettsider.

Studiet er yrkesrettet, og du kan jobbe som regnskapsfører i økonomi- og administrasjonsavdelinger, som økonomirådgiver eller controller.

Som statsautorisert regnskapsfører kan du starte egen virksomhet innen ditt autorisasjonsområde. En statsautorisert regnskapsfører fører regnskap for bedrifter, holder orden på økonomirapporteringen og årsregnskap, og kan bistå med økonomisk rådgivning. 

Du vil også være godt kvalifisert for andre stillinger innen økonomi og administrasjon og ha kompetanse som vil kunne kvalifisere til ledere for økonomi- og regnskapsavdelinger i både store og små bedrifter. 

De fleste av våre tidligere studenter har fått jobb enten hos eksterne regnskapsførere eller i private revisjonsselskaper. Noen har også begynt å jobbe innen offentlig revisjon eller i Skatteetaten.

Om digitale samlinger og oppmøte

Digitale samlinger og undervisning

Fra studiestart i august vil du få tilgang til digitalt undervisningsmateriell i læringsplattformen Canvas. Deriblant undervisningsplan, forelesningsvideoer, informasjon, fagstoff m.m.

Forhåndsinnspilte forelesningsvideoer legges ut i Canvas og kan sees når som helst. I tillegg til dette vil det også være digitale samlinger. På heltid er det lagt opp til ca. 10 digitale samlinger per halvår, på deltid er det ca. halvparten. 

De digitale samlingene er i sanntid og foregår på dagtid. Timeplanen er klar i forkant av hvert nye semester.

Obligatorisk deltakelse

I dette studiet har emnet SREG350 Praktisk regnskap, skatt og rådgivning to digitale samlinger med obligatorisk deltakelse, én høst og én vår. Hvilke samlinger det gjelder samt dato vil kunngjøres i timeplan og undervisningsplan det semesteret du starter på emnet.

Det er i utgangspunktet ikke obligatorisk deltakelse på andre digitale samlinger, samtidig er de en stor og viktig del av undervisningsopplegget i studiet. Det kan ikke gjøres opptak av samlingene blant annet grunnet personvern. Noe som betyr at hvis du ikke deltar, mister du en viktig del av undervisningen i studiet, i tillegg til at du går glipp av viktig informasjon.

Det er også viktig å merke seg at emneansvarlig har mulighet til å gjøre andre samlinger eller aktiviteter i emnene obligatoriske. For eksempel opplæring i bruk av programvare, muntlige presentasjoner eller oppgaveseminarer. Hvis et emne får obligatorisk deltakelse på samlinger eller aktiviteter, vil dette bli kunngjort i timeplan og undervisningsplan ved semesterstart.

Pensum 

Rett i forkant av studiestart vil pensum være mulig å søke opp i Leganto. Du kan også komme rett til pensumsiden via emnebeskrivelsene som du finner i studieplanen (lenke lenger ned).

Arbeidskrav

Hvert emne har arbeidskrav som må leveres og bli godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Arbeidskrav kan for eksempel være skriftlige innleveringer, både individuelle og/eller i gruppe, prøveeksamener, presentasjoner, regnearkmodeller, flervalgsprøver, medstudentrespons med mer.

Detaljert informasjon om arbeidskravenes form og innleveringsfrister vil bli informert om av emneansvarlig ved oppstart av hvert enkelt emne.

Eksamen

Vurderingsformene som benyttes i studiet er skriftlige hjemmeeksamener i ulike former, muntlig hjemmeeksamen eller en kombinasjon av skriftlig og muntlig hjemmeeksamen. Det kan benyttes både individuell eksamen og gruppeeksamen, med hovedvekt på individuell eksamen.

Ved å gå inn i studieplanen, som du finner lenger ned på denne siden, og deretter inn i emnebeskrivelsen, vil du finne informasjon om hvilken vurderingsform de ulike emnene har.

Selvstudier

Som nettstudent er det viktig at du setter av nok tid til å studere. Forventet arbeidsbelastning som heltidsstudent er i gjennomsnitt mellom 30 og 40 timer per uke på all studieaktivitet (inkludert digitale samlinger). Som deltidsstudent ca. halvparten av dette. Les mer om hvordan velge heltid eller deltid lenger ned på siden.

 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse.

Heltid eller deltid

Studiet lyses ut i samordna opptak som deltidsstudium, men det er også mulig å ta studiet på heltid. 

I forbindelse med semesterregistreringen i Studentweb ved studiestart, vil du få valg om du ønsker å ta studiet på deltid eller heltid. Valget er ikke bindende og vil kunne endres igjen.

Heltid- og deltidsstudenter følger samme nettbaserte undervisning, men en deltidsstudent tar 15 studiepoeng per semester og en heltidsstudent tar 30 studiepoeng per semester. Se studiemodell for deltid og heltid ved å gå inn på studieplanen

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: 52,0
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Emnene i studiet er i stor grad rettet mot norske forhold. Kravene som stilles til studiet gjennom "Anbefalt plan for Bachelor i økonomi og administrasjon – spesialisering regnskapsfører" gjør at det er begrenset mulighet for utveksling i studiet. 

Du kan derimot integrere et utenlandsopphold i tredje semester (for heltidsstudenter) med noe ekstra tilrettelegging. En forutsetning for å kunne ta et slikt opphold er at studenten på forhånd har bestått eksamener tilsvarende minst 60 studiepoeng. Emner fra utvekslingsopphold må kunne innpasses for emner i studiet, slik at kravene i rammeplanen oppfylles.

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet gir mange muligheter til videreutdanning på masternivå. Ved Høgskolen i Innlandet gir studiet opptaksgrunnlag til:

Kombinasjonen Bachelor i regnskap og økonomirådgivning og Master i økonomi og ledelse gir grunnlag for sidetittelen Siviløkonom.

Studiet kan også kvalifisere for masterutdanninger ved andre norske høgskoler/universitet, samt masterutdanninger i utlandet innen økonomi og ledelse. Vær oppmerksom på at ulike utdanningsinstitusjoner kan stille spesifikke krav til emnekombinasjoner og karakternivå ved opptak til masterutdanning.

Studenthistorier

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte:

Bilde av Berit Granbakken Nyberg
Studieveileder
Bilde av Petter Økseter
Studieprogramansvarlig