Årsstudium i organisasjon og ledelse - nettbasert

Et nettstudium for deg som ønsker innsikt i lov- og avtaleverk knyttet til arbeidslivet, hvordan organisasjoner er bygd opp, og hvordan man kan bidra til utvikling og omstilling i organisasjoner. 

Studiested
Nettbasert
Studiet varer
1-2 år
Studieform
Nettbasert, Deltid og Heltid
Studiepoeng
60
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
Kvinnelig student med lyst hår og turkis trikket genser sitter med sin macbook fremfor seg på et bord, på et bibliotek. Smiler og ser fornøyd ut.

Om utdanningen

Nettstudiet i organisasjon og ledelse er satt sammen av emner fra ulike fagområder; organisasjonsteori, organisasjonspsykologi, human resource management (HRM), juss og økonomifag. Samlet skal disse perspektivene gi ulike bidrag til å øke forståelsen for hvordan organisasjoner fungerer, og hvordan organisasjoner kan ledes i et moderne arbeidsliv. 

Arbeidslivet i dag preges av raske endringer og vi må stadig omstille oss. Derfor vil flere av nettstudiets emner ha et særskilt fokus på ledelse av endringer.

Studiet er handlingsorientert og praksisnært, og høgskolen vektlegger varierte arbeidsmåter. Gjennom diskusjoner, arbeid med caseoppgaver og ulike problemstillinger knyttet til arbeidslivets kontekster, ønsker vi at du som student skal oppnå relevant kompetanse for et arbeidsliv i stadig endring. Vi vektlegger utviklingen av et godt og trygt læringsmiljø, slik at du får muligheter til erfaringsutveksling og kunnskapsdeling. 

Studiet passer godt som første steg mot en bachelorgrad, eller som videreutdanning for deg som ønsker en karriere innen ledelse. 

Studiet er nettbasert og kan tas på deltid eller heltid. Studiet kan derfor være mulig å ta ved siden av jobb med noen tilpasninger. Se hvordan velge deltid eller heltid lenger ned på siden. Les mer om hvordan studiet er lagt opp under Praktisk informasjon

Jobbmuligheter

Du får kompetanse som er relevant for stillinger i stabsfunksjoner, for eksempel i personal- og organisasjonsavdelinger både i privat og offentlig sektor. 

Sammen med annen utdanning og praksis, kvalifiserer studiet for leder- og rådgiverstillinger innen ulike organisasjonsfunksjoner i private og offentlige virksomheter.

Praktisk informasjon

Årsstudium i organisasjon og ledelse består av 60 studiepoeng. Alle emner i studiet er obligatoriske. 

Studiet er organisert som et rent nettbasert studium og er normert til to år på deltid eller ett år på heltid.

Arbeids- og undervisningsformer

Nettbasert undervisning og digitale samlinger

Fra studiestart i august får studentene tilgang til digitalt undervisningsmateriell i læringsplattformen Canvas. Deriblant undervisningsplan, forelesningsvideoer, informasjon, fagstoff m.m.

I tillegg til undervisningsmateriellet i Canvas, vil det være digitale samlinger i hvert av emnene. De digitale samlingene er i sanntid og foregår på dagtid. På heltid er det lagt opp til ca. 10 digitale samlinger per halvår. På deltid er det ca. halvparten. 

Samlingene tas ikke opp eller legges ut i ettertid. For å delta, må en derfor koble seg på til de tidspunkter som vil bli å finne i timeplanen. Timeplanen er klar i forkant av hvert nye semester.

Pensum 

Rett i forkant av studiestart vil pensum være mulig å søke opp i Leganto. Du kan også komme rett til pensumsiden via emnebeskrivelsene som du finner i studieplanen (lenke lenger ned).

Pensum for påfølgende vårsemesteret og resten av studiet er ikke tilgjengelig. Pensum er klart rett i forkant av hvert nye semester.

Arbeidskrav

Hvert emne har arbeidskrav som må leveres og bli godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Arbeidskrav kan for eksempel være skriftlige innleveringer, både individuelle og/eller i gruppe, prøveeksamener, presentasjoner, flervalgsprøver, medstudentrespons med mer.

Detaljert informasjon om arbeidskravenes form og innleveringsfrister vil bli informert om av emneansvarlig ved oppstart av hvert enkelt emne.

Eksamen

Eksamensformene som benyttes i studiet er skriftlige hjemmeeksamener, noen kan også være kombinert med muntlig hjemmeeksamen. Det kan benyttes både individuell eksamen og gruppeeksamen, med hovedvekt på individuell eksamen.

Ved å gå inn i studieplanen, som du finner lenger ned på denne siden, og deretter inn på hvert enkelt emne (emnebeskrivelsen), vil du finne informasjon om hvilken vurderingsform de ulike emnene har.

Selvstudier

Som nettstudent er det viktig at du setter av nok tid til å studere. Forventet arbeidsbelastning som heltidsstudent er i gjennomsnitt mellom 30 og 40 timer per uke på all studieaktivitet (inkludert digitale samlinger). Som deltidsstudent ca. halvparten av dette. Les mer om hvordan velge heltid eller deltid lenger ned på siden.

Obligatorisk deltakelse

I utgangspunktet er det ikke obligatorisk deltakelse på digitale samlinger, men samlingene er en viktig del av undervisningsopplegget i studiet og bør prioriteres, da samlingene ikke kan tas opp og legges ut på nett. Det er også viktig å merke seg at emneansvarlig har mulighet til å gjøre enkelte samlinger eller aktiviteter i emnene obligatoriske. For eksempel opplæring i bruk av programvare, muntlige presentasjoner eller oppgaveseminarer. Hvis et emne får obligatorisk deltakelse på enkelte samlinger eller aktiviteter, vil dette bli kunngjort i timeplan og undervisningsplan ved semesterstart.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

Les mer om søknad og opptak

Heltid eller deltid

Studiet lyses ut i samordna opptak kun som deltidsstudium, men det er også mulig å ta studiet på heltid. 

I forbindelse med semesterregistreringen i Studentweb ved studiestart, vil du få valg om du ønsker å ta studiet på deltid eller heltid. Valget er ikke bindende og vil kunne endres igjen.

Heltid- og deltidsstudenter følger samme nettbaserte undervisning, men en deltidsstudent tar 15 studiepoeng per semester og en heltidsstudent tar 30 studiepoeng per semester. Se studiemodell for deltid ved å gå inn på studieplanen, heltid har alle fire høst-emner første semester og alle fire vår-emner andre semester.

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: 55,2
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Det er ikke anledning til utenlandsopphold på årsstudiene. Dette vil først være aktuelt dersom man går videre i en bachelorutdanning.

Videre utdanningsmuligheter

Synes du årsstudiet virker spennende, men ønsker deg mer kompetanse innenfor fagområdet? Årsstudiet gir deg mulighet til å fortsette studier mot en bachelorgrad, både et 3-årig bachelorstudium og en sammensatt bachelorgrad. 

Studiet tilsvarer første år av Bachelor i ledelse og digitalisering som tilbys som heltidsstudium ved Handelshøgskolen Innlandet, studiested Rena.

Studiet kan også brukes som supplement til annen utdanning eller kan, sammen med enten fullført halvårsstudium i Kunnskapsledelse eller halvårsstudium i Risiko, sårbarhet og beredskap, utgjøre fordypningen i en sammensatt bachelorgrad. Du vil da få en fordypning og spisskompetanse som er relevant for stillinger i sentrale stabsfunksjoner, for eksempel i personal- og organisasjonsavdelinger, for eksempel i personal- og organisasjonsavdelinger.

Studenthistorier

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.


Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte:

Bilde av Berit Granbakken Nyberg
Studieveileder
Bilde av Trygve Stølan
Studieprogramansvarlig