Årsstudium i bedriftsøkonomi - nettbasert

Et nettstudium for deg som mangler en formell kompetanse innen bedriftsøkonomi. Studiet gir deg en innføring i økonomiske- og administrative fag.

Studiested
Nettbasert
Studiet varer
1-2 år
Studieform
Nettbasert, Deltid og Heltid
Studiepoeng
60
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
Kvinnelig student med lyst hår og turkis trikket genser sitter med sin macbook fremfor seg på et bord, på et bibliotek. Smiler og ser fornøyd ut.

Om utdanningen

I dagens næringsliv og i offentlige virksomheter er det stadig behov for personer med kompetanse på høgskole- og universitetsnivå i økonomi og administrasjon. Vi finner kompetansebehovet i alle bransjer og på flere nivå.

Et nettstudium i bedriftsøkonomi vil gi deg en innføring i regnskap og bedriftsøkonomi, matematikk, statistikk, mikroøkonomi, markedsføring og organisasjonsforståelse. Studiet kan være en aktuell videreutdanning for deg som ønsker økt kompetanse innen økonomi og administrasjon, men er også et godt utgangspunkt for videre studier. 

Studiet er nettbasert og kan tas på deltid eller heltid. Studiet kan derfor være mulig å ta ved siden av jobb med noen tilpasninger. Se hvordan velge deltid eller heltid lenger ned på siden.

Jobbmuligheter

Årsstudium i bedriftsøkonomi gir deg kunnskap til å jobbe med enklere økonomioppgaver i privat og offentlig sektor.

Sammen med annen høyere utdanning gir studiet et godt grunnlag for å arbeide som saksbehandler, rådgiver eller mellomleder.

Om digitale samlinger og oppmøte

Digitale samlinger og nettundervisning

Fra studiestart i august vil du få tilgang til digitalt undervisningsmateriell i læringsplattformen Canvas. Deriblant undervisningsplan, forelesningsvideoer, informasjon, fagstoff m.m.

Forhåndsinnspilte forelesningsvideoer legges ut i Canvas og kan sees når som helst. I tillegg til dette vil det også være digitale samlinger. På heltid er det lagt opp til ca. 10 digitale samlinger per halvår, på deltid er det ca. halvparten. 

De digitale samlingene er i sanntid og foregår på dagtid. Timeplanen er klar i forkant av hvert nye semester.

Obligatorisk deltakelse

De digitale samlingene er i utgangspunktet ikke obligatoriske å delta på, samtidig er de en stor og viktig del av undervisningsopplegget i studiet. Det kan ikke gjøres opptak av samlingene blant annet grunnet personvern. Noe som betyr at hvis du ikke deltar, mister du en viktig del av undervisningen i studiet, i tillegg til at du kan gå glipp av viktig informasjon.

Det er også viktig å merke seg at emneansvarlig har mulighet til å gjøre enkelte samlinger eller aktiviteter i emnene obligatoriske. For eksempel opplæring i bruk av programvare, muntlige presentasjoner eller oppgaveseminarer. Hvis et emne får obligatorisk deltakelse på enkelte samlinger eller aktiviteter, vil dette bli kunngjort i timeplan og undervisningsplan ved semesterstart.

Pensum 

Rett i forkant av studiestart vil pensum være mulig å søke opp i Leganto. Du kan også komme rett til pensumsiden via emnebeskrivelsene som du finner i studieplanen (lenke lenger ned).

Arbeidskrav

Hvert emne har arbeidskrav som må leveres og bli godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Arbeidskrav kan for eksempel være skriftlige innleveringer, både individuelle og/eller i gruppe, prøveeksamener, presentasjoner, regnearkmodeller, flervalgsprøver, medstudentrespons med mer.

Detaljert informasjon om arbeidskravenes form og innleveringsfrister vil bli informert om av emneansvarlig ved oppstart av hvert enkelt emne.

Eksamen

Vurderingsformene som benyttes i studiet er hjemmeeksamener i ulike former, noen er også kombinert med muntlig hjemmeeksamen. Det benyttes både individuell eksamen og gruppeeksamen, med hovedvekt på individuell eksamen.

Ved å gå inn i studieplanen, som du finner lenger ned på denne siden, og deretter inn i emnebeskrivelsen, vil du finne informasjon om hvilken vurderingsform de ulike emnene har.

Selvstudier

Som nettstudent er det viktig at du setter av nok tid til å studere. Forventet arbeidsbelastning som heltidsstudent er i gjennomsnitt mellom 30 og 40 timer per uke på all studieaktivitet (inkludert digitale samlinger). Som deltidsstudent ca. halvparten av dette. Les mer om hvordan velge heltid eller deltid lenger ned på siden.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Heltid eller deltid

Studiet lyses ut i samordna opptak som deltidsstudium, men det er også mulig å ta studiet på heltid. 

I forbindelse med semesterregistreringen i Studentweb ved studiestart vil du få valg om du ønsker å ta studiet på deltid eller heltid. Valget er ikke bindende og vil kunne endres igjen.

Heltid- og deltidsstudenter følger samme nettbaserte undervisning, men en deltidsstudent tar 15 studiepoeng per semester og en heltidsstudent tar 30 studiepoeng per semester. Se studiemodell for deltid og heltid ved å gå inn i studieplanen.

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: 52,6
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Det er ikke anledning til utenlandsopphold på årsstudiene. Dette vil først være aktuelt dersom man går videre i en bachelorutdanning.

Videre utdanningsmuligheter

Årsstudium i bedriftsøkonomi gir deg mulighet til å fortsette mot en bachelorgrad, da studiet tilsvarer første år av bachelor i regnskap og økonomirådgivning  og bachelor i økonomi og administrasjon, avhengig av hvilket valgemne du tar. 

For å kunne gå videre på et bachelorstudium, må du søke om studieplass på bachelorstudiet i samordna opptak og få tildelt studieplass. Hvis du får studieplass, vil vi justere din utdanningsplan ved studiestart slik at du starter på emner du ikke har fra tidligere. 

Studenter som ønsker seg videre til Bachelor i regnskap og økonomirådgivning, enten på studiested Rena eller nettbasert studietilbud, anbefales å velge Jus I-rettslære som valgemne. Årsstudiet vil da tilsvare første år på Bachelor i regnskap og økonomirådgivning.

Studenter som ønsker seg videre til Bachelor i økonomi og administrasjon, enten ved studiested Rena eller nettbasert studietilbud, anbefales å velge Informasjonskompetanse og metode som valgemne. Årsstudiet vil da tilsvare første år på Bachelor i økonomi og administrasjon.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte:

Bilde av Berit Granbakken Nyberg
Studieveileder
Bilde av Jørn Magnar Kristensen
Studieprogramansvarlig