Bachelor i organisasjon og ledelse

Organisasjon og ledelse er for deg som vil jobbe med organisasjonsutvikling, personalutvikling, ledelse og HR. Studiet er praktisk rettet og gir deg en innsikt i de ulike fagfeltene.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

I dette studiet vil du lære mer om mennesker i organisasjoner og få kunnskap om ledelse, organisasjonsendring og personalutvikling.

Bachelor i organisasjon og ledelse gir deg bred innføring i ulike fagfelt som er nyttig for å kunne håndtere oppgaver innen ledelse, organisasjon og HR i et moderne arbeidsliv. 

Studiet bygger på kunnskap fra samfunnsfag som sosiologi, statsvitenskap og psykologi, i tillegg til juss, økonomi og innovasjon. Studiet er praktisk rettet og gir deg en innsikt i de ulike fagfeltene, slik at du skal kunne håndtere aktuelle oppgaver i arbeidslivet. Undervisningsspråket og pensum i de fleste emner er norsk, men kan også være engelsk, eller andre skandinaviske språk. 

 

Du vil også utvikle kompetanse gjennom praktisk arbeid i ulike organisasjoner.

Jobbmuligheter

Studiet gir deg bred kompetanse for ulike oppgaver innen organisasjon, ledelse og administrasjon, prosjektledelse og personalarbeid (HR-arbeide). Flere tidligere studenter har startet egen bedrift.

Du kan få jobb i privat næringsliv eller offentlige organisasjoner på kommunalt, fylkeskommunalt eller statlig nivå. Du kan også få arbeid i en rekke frivillige organisasjoner, eksempelvis humanitære- og politiske organisasjoner, idrettsorganisasjoner og interesseorganisasjoner som arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner.

Arbeidsoppgaver som rekruttering av medarbeidere, opplæring og kompetanseutvikling i arbeidslivet, arbeidsmiljø, motivasjon, forebyggende helsearbeid, personalpolitikk og personalplanlegging utføres av mennesker i en rekke stillinger, for eksempel ledere, konsulenter og rådgivere. Studiet gir deg et bredt og godt faglig grunnlag for en karriere innen disse arbeidsfeltene.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: 35,9
Kvote for førstegangsvitnemål: 30,9
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift. 

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Du får praksis første studieår gjennom emnet "prosjektledelse i praksis", som består av en teoretisk del og en praktisk del. Her vil du gjennomføre et prosjektarbeid for oppdragsgivere i frivillig sektor. 

Du kan i femte semester, gjennom valgemnet "praksisemne - organisasjon og ledelse", utplasseres i en organisasjon for å se sammenhengen mellom teori og praksis. Praksisen vil gjøre deg i stand til å reflektere systematisk over praksis i lys av teori fra studiet. Du vil også kunne tilegne deg praktisk kompetanse og kunnskap om hvordan virksomheten organiserer sitt arbeid, hvordan virksomheten ledes, samt resultater av virksomhetens arbeid.

Utveksling

Som student har du en unik mulighet til å reise på utveksling i fjerde semester. Dette gir deg anledning til å velge mellom emner fra en rekke områder, for eksempel HR, entreprenørskap, merkevarebygging, markedsføring, innovasjon, handel og internasjonal business. Fagområdene Business og Management er to av de mest tilgjengelige blant våre internasjonale partneruniversiteter, noe som betyr at det er mange ulike destinasjoner du kan reise til. 

Et utvekslingsopphold gir deg minner for livet, i tillegg til at du får internasjonal erfaring og kompetanse som øker dine sjanser på arbeidsmarkedet i fremtiden. 

Sjekk ut vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter. 

Videre utdanningsmuligheter

Med fullført bachelor i organisasjon og ledelse kan du søke opptak til flere masterstudier innenfor økonomi, ledelse og innovasjon som tilbys ved Høgskolen i Innlandet. Blant disse er Master i økonomi og ledelse - spesialisering markedsføringsledelseMaster i offentlig ledelse og styring og Master i innovasjon.

Studiet kvalifiserer for ulike masterstudier ved flere høgskoler og universiteter, både i Norge og i utlandet. Dersom du er interessert i å studere videre på et masterprogram ved HINN eller annen høgskole/universitet, husk å alltid sjekke opptakskravene. Det kan være spesielt viktig å sjekke om det er krav til økonomiemner eller et visst antall studiepoeng i for eksempel metodekurs som Bachelor i organisasjon og ledelse ikke oppfyller.

Studiested Lillehammer

Studenthistorier

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

Bilde av Annette Risberg
Studieprogramansvarlig
Bilde av Elisabeth Thomle
Studieveileder - Lillehammer