Master i avansert klinisk allmennsykepleie

Vil du bidra til å håndtere utfordringer i en helsetjeneste i endring? Studiet gir grunnlag for  spesialistgodkjenning i klinisk allmennsykepleie, og er egnet for både nyutdannede og sykepleiere med arbeidserfaring. 

Studiested
Elverum
Studiet varer
3 år
Studieform
Deltid
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
15. apr. 2024
Sykepleierstudent i hvit frakk, med mørkt oppsatt hår ser på en medstudent som sitter med ryggen til.

Om utdanningen

Master i avansert klinisk allmennsykepleie gir deg breddekompetanse i å håndtere sykepleiefaglige problemstillinger på individ, gruppe og systemnivå. Du utvikler spesielt ferdigheter til å arbeide klinisk og personsentrert.

Studiet retter seg både mot deg som er nyutdannet sykepleier og deg som har arbeidserfaring som sykepleier. Med fullført utdanning kan du søke spesialistgodkjenning i klinisk allmennsykepleie.

Studiet gir deg kunnskap om sykepleie til alle grupper innen helsetjenesten, med et spesielt fokus på pasienter med kroniske, somatiske, psykiske og/eller rusrelaterte helseutfordringer. Du utfordres til å se hvordan du kan bidra til å utvikle og styrke sykepleietjenesten. Du utvikler kompetanse i å vurdere pasienter med komplekse og sammensatte helsetilstander, samt ivareta pårørende og familien på en helhetlig måte. Du vil også tilegne deg kunnskap om tverrfaglig samhandling til det beste for pasientene og deres pårørende.

Det er  økt behov for sykepleiefaglig kompetanse i helsetjenesten, spesielt i kommunene. Med master i avansert klinisk allmennsykepleie vil du være kvalifisert til å bidra til utvikling av fremtidens helsetjenester både i spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten.

Utdanningen bygger på nasjonal forskrift, og kommuner og private tilbydere av kommunale helse- og omsorgstjenester kan søke tilskudd til å videreutdanne sykepleiere i avansert klinisk allmennsykepleie på masternivå. Les mer om ordningen her.

Jobbmuligheter

Med master i avansert klinisk allmennsykepleie vil du være kvalifisert til nye, selvstendige og avanserte kliniske funksjoner innenfor helse- og omsorgstjenestene.

 

Samlinger studieåret 2024/2025

Studiet er samlingsbasert og har følgende samlinger:

Høst 2024

Samling Uke 34: Oppstart onsdag kl. 9.00 og samling til fredag

Samling uke 38: Mandag til torsdag

Samling uke 42: Eksamen patofysiologi og samling tirsdag til torsdag

Samling uke 47: Mandag til fredag (2 emner)

Vår 2025

Samling uke 3: Mandag til torsdag

Samling uke 7: Mandag til torsdag

Samling uke 11: Mandag til torsdag

Samling uke 17: Tirsdag til fredag

Samling uke 20: Mandag til torsdag

 

Det er to praksisperioder på 6 uker i løpet av studiet. Disse kan gjennomføres i nærheten av eget hjemsted for studenter som bor langt unna studiestedet. Les mer om dette under praksis.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

Opptakskrav:

Bachelor eller tilsvarende avsluttet utdanning i sykepleie og autorisasjon som sykepleier. 

Les mer om søknad og opptak

Attester

Studiet krever følgende attester: Medisinattest og politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

Les mer om politiattest her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Praksis (kliniske studier) er en sentral læringsform som foregår både i høgskolens øvingslokaler og ute i praksisfeltet.

Studentene skaffer seg som hovedregel praksisplass selv i forhold til gitte kriterier.

Det vil være to 6 ukers praksisperioder som gjennomføres høst og vår i andre studieår. Praksisperiodene gjennomføreres primært i kommunehelsetjeneste. Det kan være sykehjem, hjemmesykepleie, omsorgsbolig, legekontor, intermediær enhet, akuttenhet eller distriktspsykiatrisk senter. Studentene blir veiledet gjennom begge praksisperioder.

Det er rom for å gjennomføre praksisperioder i utlandet.

Praksisukene er på 40 timer med 30 timers obligatorisk tilstedeværelse.

Utveksling

Hele eller deler av de praktiske studiene kan gjennomføres i utlandet.  Det vil også være anledning for utveksling i sjette semester i forbindelse med skriving av masteroppgaven.

Studenter som planlegger å avlegge deler av sin grad i utlandet må få det planlagte oppholdet godkjent av høgskolen på forhånd.

Ta kontakt med internasjonal koordinator på ditt studiested, som vil kunne bistå med planleggingen av et utenlandsopphold.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kvalifiserer for videre doktorgradsstudier innen fagområdet både ved norske og utenlandske utdanningsinstitusjoner.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Les hva studentene våre mener

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

For andre spørsmål om dette studiet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på hsv-studieadm-l@inn.no, eller ta kontakt med noen av våre ansatte.

Bilde av Ingrid Kjærnet Hagen
Studieveileder
Bilde av Randi E. Martinsen
Studieprogramansvarlig