Bachelor i Sport Management

Er du interessert i arrangementsledelse og markedsføring? Da kan Sport Management være noe for deg. Idrett, organisasjon og ledelse står i sentrum i dette studiet. 

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
3 smilende studenter i gangen på studiested Lillehammer. To jenter med grønne gensere og en gutt med blå hettegenser, han har også ryggsekk på ryggen.

Om utdanningen

Er du interessert i kombinasjonen idrett, organisasjon og ledelse?

Bachelor i Sport Management gir deg en bred og grundig innføring i fag knyttet til arbeid med organisasjon og ledelse, kombinert med kunnskaper om idrett og arrangement. Studiet gir også innsikt i økonomi, idrettsjuss, arbeidsrett, markedsføring, medierelasjoner, samt innovasjon og entreprenørskap. 

Praktisk tilnærming
I flere studieemner vil en del av aktivitetene på studiet være knyttet til praksis og til praktiske problemstillinger innen sportsadministrasjon og arrangementsledelse. Utdanningen vil på denne måten utvikle både studentenes analytiske og praktiske ferdigheter. Studiet arbeider nært med partnere innen idrett og arrangementer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Mulighet til å studere i et idrettseldorado
Lillehammerregionen er kjent for en rekke idrettsarrangement for både eliten og mosjonister, med blant annet OL (Vinter-OL i 1994 og Ungdoms-OL i 2016), ulike World Cup arrangementer og Birkebeinerarrangementene.

De populære arrangementene gir store ringvirkninger lokalt, og betyr mye for regionen, både når det gjelder tilflytting, innbyggertilfredshet, økonomi, omdømme og aktivitet. Næringen vokser både i Norge og internasjonalt, og det er i stadig større grad behov for kompetent arbeidskraft innen sektoren.

Jobbmuligheter

Bachelor i Sport Management kvalifiserer deg til ulike stillinger innen idrettsbevegelsen, i offentlig forvaltning og næringsliv.

Innen idretten vil det være aktuelle stillinger i klubbledelse, kretser, forbund og øvrige idrettsrelaterte stillinger. I offentlig sektor innen idrettsadministrasjon på ulike forvaltningsnivåer. I privat sektor innen sportsrelatert næringsliv. Du vil også ha muligheten til å starte din egen bedrift.

Du kan jobbe med:

  • Ledelse og organisering av store arrangement
  • Jobbe med sponsorprogram og profilering
  • Ledelse og utvikling av anlegg og idrettsdestinasjoner
  • Ulike stillinger innen virksomheter knyttet til sport og idrett
  • Frivillige organisasjoner
  • Offentlig sektor: Idrettskonsulenter og anleggsansvarlige

Våre studenter er rekruttert til ulike forbund, klubber, kretser og andre organisasjonsledd innen idretten. De arbeider med ulike sportsarrangementer, og noen har også etablert sine egne eventselskaper. Andre går videre på relevante mastere i inn- og utland.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: 34,9
Kvote for førstegangsvitnemål: 35,7
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

I studiets første år, i forbindelse med studieemnet Prosjektledelse, skal du gjennomføre praktiske prosjekter på vegne av eksterne oppdragsgivere i idretten.

I forbindelse med studieemnet Arrangementsledelse, i studiets andre år, vil du gjennomføre ulike arbeidsoppgaver i tilknytning til idrettsarrangementer.

I tredje studieår kan du velge et praksisemne på 30 studiepoeng, hvor du får muligheten til å gjennomføre en praksisperiode på tre og en halv måned. Dette er en god mulighet til å knytte kontakter og kunne reflektere over sammenhengen mellom teori og praksis.

Utveksling

I femte semester kan du enten ta praksis eller studier i utlandet. Flere av våre partnerinstitusjoner (spesielt i USA, Australia, Nederland og Finland) tilbyr spennende emner innen Sport Management. Du har også mulighet til å reise på utveksling til andre land og få emnene godkjent i graden din, men der rettes gjerne det faglige fokuset mer mot én av de følgende: 1) ren idrett (sport), eller 2) organisasjon og ledelse (management).

Hvis du vurderer praksis anbefaler vi å søke et valgt praksissted (internship) i EU hos eksempelvis en International Committee/Federation og Sport Club, da du kan få et Erasmus+ stipend på omtrent 5 000 kroner i måneden. Du kan lese mer om Erasmus+ på våre nettsider. Internasjonalt kontor bistår i prosessen. 

Et utvekslingsopphold vil gi deg internasjonal erfaring og kompetanse, som øker dine sjanser i arbeidsmarkedet. Du får muligheten til å bygge et internasjonalt nettverk som du vil kunne bruke i jobbsammenheng senere i livet.

Sjekk ut vårt destinasjonssøk og se hva som passer deg best.  

Videre utdanningsmuligheter

Bachelorgrad i Sports Management vil kvalifisere for videre studier på mastergradsnivå ved Høgskolen i Innlandet. Du kan søke opptak på:

I tillegg kvalifiserer utdanningen til å søke om opptak til masterstudier ved andre høgskoler og universiteter i inn- og utland.

Studiested Lillehammer

Studenthistorier

  • – Tale grep mulighetene som studiet gir 18. jan. 2022 08:46

    Et ønske om å jobbe med arrangementer utendørs fikk Tale til å velge bachelor i Sport Management. Nå er hun event- og markedsansvarlig i Hovden Alpin Resort.

  • Spansk-norsk stafettmoro 18. mars 2024 10:04

    Selvfølgelig måtte båndene styrkes gjennom felles innsats i Birkebeinerstafetten da studenter fra Barcelona besøkte Sport management ved HINN.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.


Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

Bilde av Svein Erik Nordhagen
Studieprogramansvarlig
Bilde av Elisabeth Thomle
Studieveileder - Lillehammer