Bachelor i eiendomsmegling

Er du en god selger som vil hjelpe andre med å realisere boligdrømmen? En eiendomsmegler legger til rette for kjøp og salg av eiendom og er godt kjent med juridiske og økonomiske forhold i prosessen.

Studiested
Rena
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
Tre studenter sitter sammen rundt et bord. To mannlige sitter med ansikte mot kamera, en kvinne med ryggen mot oss. De har både laptoper og pensumbøker på bordet. I bakgrunn er det en trevegg av spiler og en dør.

Om utdanningen

Bachelor i eiendomsmegling gir deg kompetansen du trenger for å kunne arbeide med formidling, salg og utleie av bolig og eiendom. Du får en allsidig innføring i meglerspesifikke fag, som praktisk eiendomsmegling, juss, økonomi og markedsføring.

 

Jobbmuligheter

Allerede etter bestått første semester kan du jobbe som medhjelper i et eiendomsforetak. Ved fullført studium kan du benytte tittelen eiendomsmeglerfullmektig hvis du er ansatt i et eiendomsmeglerforetak og arbeider under tilsyn av en ansvarlig megler. Ved fullført studium og to års relevant praksis oppfylles kravene til eiendomsmeglerbrev, og du er kvalifisert til å søke Finanstilsynet om autorisasjon som eiendomsmegler.

Studiet gir en generell økonomisk og administrativ kompetanse som gjør at du også kan jobbe med markedsføring, økonomi og administrasjon i andre typer virksomheter.

Dette kan være innen eiendomsforvaltning og kontraktsforhold i privat næringsliv og offentlig sektor, offentlig myndighetsutøvelse, rådgiver innen juridiske spørsmål knyttet til fagområdet eiendom, bank- og utlånsvirksomhet og ved salg av ferdighus/-hytter.

Praktisk informasjon

Bachelor i eiendomsmegling består av 180 studiepoeng. Studiet er organisert som et heltidsstudium normert til 3 år, med fysiske forelesninger på studiested Rena.

I enkelte emner er det krav om obligatorisk oppmøte. I tillegg er det obligatoriske innleveringer i alle emner. Arbeidskravene må være godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Detaljer rundt vurderingsformene som benyttes, beskrives under hver enkelt emnebeskrivelse.

Det finnes to gjennomføringsmetoder for å oppnå bachelorgraden i siste semester. Du kan enten gjennomføre en praksisperiode og skrive en fordypningsoppgave eller velge å skrive en bacheloroppgave innen relevante emner.

Forventet arbeidsinnsats er 1500-1800 timer per år. Den enkelte student må regne med å arbeide 37,5-45 timer per uke.

Det anbefales at studentene har et godt grunnlag i matematikkfaget tilsvarende S1/R1 fra videregående skole. Studenter som har et svakere matematikkgrunnlag må forvente å legge ekstra arbeidsinnsats i emnet 3MET120 Matematikk for økonomer eller tilsvarende.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: 35,0
Kvote for førstegangsvitnemål: 34,6
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Studiet er praktisk rettet med mange eksempler fra bransjen. Gjennom studiet vil du ta emnene Praktisk eiendomsmegling I, II og III, hvor du også får benyttet teorien i praksis ved å løse praktiske caseoppgaver. 

Utveksling

Som student har du en unik mulighet til å reise på utveksling i fjerde semester.

Et utvekslingsopphold vil gi deg minner for livet, i tillegg til internasjonal erfaring og kompetanse, som øker dine sjanser i arbeidsmarkedet.

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet gir mange muligheter til videreutdanning på masternivå. Ved Høgskolen i Innlandet gir studiet opptaksgrunnlag til Master i offentlig styring og ledelse (MPA) og Master i økonomi og ledelse med spesialisering i markedsføringsledelse. Hvis du også velger spesifikke valgemner i bachelorstudiet vil du kunne få tittelen Siviløkonom. Mer informasjon om dette finner du i studieplanen.

Studiet kan også kvalifisere for masterutdanninger ved andre norske høgskoler/universiteter, samt masterutdanninger i utlandet innen økonomi og ledelse. Vær generelt oppmerksom på at det ved opptak til masterutdanninger kan stilles spesielle krav til emnekombinasjoner og karakternivå.

Studenthistorier

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

Bilde av Camilla Heier Haukåssveen
Studieveileder
Studieprogramansvarlig