Master i offentlig ledelse og styring (MPA) - fordypning i beredskap og krisehåndtering

Er du leder, eller ønsker du en ledende stilling innen beredskap, krisehåndtering og samfunnssikkerhet? Flertallet av studentene våre er i jobb mens de studerer hos oss, og søker mer kompetanse for å lede og styre offentlige virksomheter innen beredskap og krise.

Studiested
Rena
Studiet varer
4 år / 3 år
Studieform
Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
120 / 90
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

Master i offentlig ledelse og styring, også kalt Master of Public Administration (MPA), er rettet mot deg som har, eller er på vei mot, en ledende stilling i offentlig sektor.

Sentralt i studiet er å bedre forstå hvilket handlingsrom og hvilke styringsbetingelser som gjelder for offentlig sektor innenfor komplekse velferdssamfunn, nå og i framtiden.

Studiet kombinerer emner fra flere vitenskapsgrener, henter praksisnære eksempler fra virksomheter og samfunnsforhold i regionen og integrerer blant annet fagområdene statsvitenskap, kriseledelse, risiko og sikkerhet, organisasjon, strategi og ledelse, innovasjon og samfunnsvitenskapelige metoder og vitenskapsteori.

Fordypningen i Beredskap og krisehåndtering gir deg gir deg et solid grunnlag for å lede forebyggende og pågående krise og beredskapsarbeid i offentlig sektor.

Jobbmuligheter

Master i offentlig ledelse og styring er en internasjonal lederutdanning på høyt akademisk nivå. Studiet er utviklet for å hjelpe ledere til å møte forandringer og stimulere til læring, utvikling og fornyelse av egen virksomhet. Les mer om læringsutbytte i studieplanen nedenfor.

Våre studenter har blitt rekruttert til stillinger som kommunaldirektør, rådmann, bydelsdirektør, HR-direktør, stabssersjanter og oberstløytnanter i Forsvaret, politiråd ved Norges faste delegasjon til FN i New York, rektor, samt ulike lederjobber i offentlig sektor.

Om samlinger og oppmøte

Samlinger høst 2024

 

  • 4.-6. september
  • 10.-12. oktober
  • 6.-8. november
  • 27.-29. november

Det er forventet at du deltar på samlingene, obligatorisk oppmøte er spesifisert i emnebeskrivelsene. Det er alltid timeplanen som gjelder, og detaljene for samlingenes varighet kan du søke opp i forkant av hvert semester. 

 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

Opptakskravet for MPA 120 studiepoeng, fordypning i beredskap og krisehåndtering på Rena: 

Opptakskravet er bachelorgrad eller annen tilsvarende avsluttet utdanning med en fordypning på minst 80 studiepoeng innen statsvitenskap, sosiologi, psykologi, økonomi, historie, internasjonale studier, samfunnssikkerhet, rettsvitenskap, offentlig administrasjon, eller organisasjons- og ledelsesfag. Gjennomsnittskarakter må være C eller bedre.

Opptakskravet for MPA 90 studiepoeng, fordypning i beredskap og krisehåndtering på Rena:

Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning og minst to års arbeidserfaring fra offentlig sektor. Annen arbeidserfaring med stor relevans for offentlig virksomhet kan også godkjennes. Gjennomsnittskarakteren må være C eller bedre.

Les mer om søknad og opptak

Slik søker du

De to studieretningene er presentert som hvert sitt søknadsalternativ i søknadsweb:

MPA 90 fordypning i beredskap og kriseledelse på Rena har søknadsnummer 2467

MPA 120 fordypning i beredskap og kriseledelse på Rena har søknadsnummer 2468

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. 

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Studiet vektlegger din egen erfaring, hvor din egen praksis trekkes inn i studiet og undervisningen.

Utveksling

Du kan ta deler av masterutdanningen ved en utenlandsk institusjon, og det kan være hensiktsmessig å gjennomføre utvekslingsoppholdet på heltid. Det anbefales å gjennomføre utvekslingen i 5. semester, men du kan også få tilrettelagt utvekslingsopphold i 4. semester.

Det kan legges til rette for at 30 eller 15 studiepoeng med valgfrie emner kan tas ved en utenlandsk institusjon innen et selvvalgt, relevant fordypningsområde.

Studenter som planlegger å avlegge deler av sin grad i utlandet, må få det planlagte oppholdet godkjent på forhånd.

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet gir opptaksgrunnlag til Ph.d.-utdanningen Innovasjon i tjenesteyting – offentlig og privat (INTOP) ved Høgskolen i Innlandet.

Hos oss får du realistisk trening

Gjennom virkelighetsnære øvelser lærer du å håndtere kritiske situasjoner. Fra evakuering til omdømmehåndtering og menneskelige faktorer - vi dekker alt.

Studenthistorier

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.


Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

Bilde av Marianne Riddervold
Studieprogramansvarlig
Bilde av Hilde Evensen
Studieveileder