Master i helsesykepleie

Er du sykepleier og ønsker et særlig ansvar for barn og unge? Studiet gir deg tittelen helsesykepleier og muligheten til å legge til rette for god helse tidlig. 

Studiested
Elverum
Studiet varer
4 år
Studieform
Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

Som utdannet helsesykepleier vil du få et spesielt ansvar for barn og unge. Et mer helsefremmende samfunn skaper grunnlag for bedre oppvekstsvilkår, høyere kreativitet og innovasjon, og bidrar til positiv samfunnsbygging på en rekke andre områder. Det er derfor viktig å motivere og legge til rette for god helse tidlig.

Helsesykepleiere står sentralt i folkehelsearbeidet i norske kommuner. I 2019 ble tittelen endret fra helsesøster til helsesykepleier, og som helsesykepleier vil du være med på å styrke det som bidrar til bedre helse, og jobbe med utfordringene som medfører helserisiko.

Undervisningen er samlingsbasert og består av sju emner (eller seks emner om du velger å avslutte med en videreutdanning etter 90 studiepoeng.)

I tillegg til de fysiske samlingene på studiestedet vil det være praksis. I praksisukene vil det være full uke. Det er mulig å kombinere studiet med jobb, men det forventes at studentene er til stede på studiestedet under samlingene.

Du vil bli tatt opp på en master i helsesykepleie, men har anledning til å avslutte etter 90 studiepoeng. Studiet har 25 studieplasser.

Jobbmuligheter

Med denne utdanningen blir du helsesykepleier, og vil kunne få en sentral rolle i det helsefremmende og forbyggende helsearbeidet.

I studieløpet vil du tilegne deg nødvendig kompetanse for å møte mangfoldet av barn, unge og deres familier, blant annet innenfor folkehelsearbeid, helse og utvikling, smittevern og migrasjonshelse.

Helsesykepleiere kan arbeide på helsestasjoner, i skolehelsetjenesten, flyktninghelsetjenesten og med miljørettet smittevern/helsevern.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

Opptakskrav:

Bachelor eller tilsvarende avsluttet utdanning i sykepleie med karaktersnitt C eller bedre. Det kreves også autorisasjon som sykepleier og minst ett års praksis som sykepleier.

Les mer om søknad og opptak

Poenggrense  2023: 38,18

Attester og dokumentasjon

Praksis må dokumenteres med attest/ tjenestebevis som viser fra og eventuelt til-dato for tilsetting og stillingsprosent eller antall timer.

CV eller arbeidskontrakt er ikke dekkende dokumentasjon.

Deltidsstillinger regnes om til heltid av oss.

Politiattest

Studiet krever følgende attester: Medisinattest, Politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

Les mer om politiattest her

Direkte opptak på 3. studieår

Det er mulig å søke seg direkte inn på masterstudiets 3. år for å ta de siste 60 studiepoengene. 

Søkekoden for dette er 3460. 

Opptakskravet er autorisasjon som sykepleier med snittkarakter C, samt fullført og bestått videreutdanning i helsesykepleie etter rammeplan og forskrift fra 2005.

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Veiledet praksis inngår i utdanningen. Den fordeler seg over tre emner med henholdsvis en, fem og fire uker i de tre første emnene.

Praksis skal fortrinnsvis være i samme kommune. Det åpnes opp for punktpraksis i andre emner.

Studentene skal anvende teoretisk kunnskap om faktorer som fremmer/hemmer helse, videreutvikle sykepleien og få erfaring fra praktisk yrkesutøvelse. Det legges vekt på at studentene skal videreutvikle egne ferdigheter i kommunikasjon og samhandling.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

For andre spørsmål om dette studiet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på hsv-studieadm-l@inn.no, eller ta kontakt med noen av våre ansatte.

Bilde av Tone Fjeldstad Andersen
Studieveileder
Bilde av Anne Kjersti Myhrene
Studieprogramansvarlig