English version of this page

Institutt for skog- og utmarksfag

Vi utfører forskning på tvers av hele bredden av anvendt økologi, inkludert utmarksforvaltning og skogbruk. Det betyr at mye av forskningen vår er fokusert på hvordan man kan bruke økologisk kunnskap til å løse miljø-, politikk-, og forvaltningsproblemer.

Forelesning ute i skogen; en mannlig lærer snakker til en gruppe studenter. Nydelig høstvær.

Ved instituttet forsker vi på et bredt spekter av arter innen akvatiske og terrestriske økosystemer. Vi har også flere veterinærer som jobber med problemstillinger knyttet til dyrevelferd og helse av skandinaviske pattedyr. Videre har vi en ung og lovende forskergruppe i skogbruk som jobber med å undersøke ulike aspekter av bærekraftig bruk av skogressurser og bruk av ny teknologi. Instituttet vårt er lokalisert på studiested Evenstad.

Vi tilbyr utdanning fra bachelor til doktorgrads nivå, og har studieprogrammer innen skogbruk (bachelorgrad og mastergrad på norsk), utmarksforvaltning (bachelorgrad på norsk) og anvendt økologi (mastergrad og doktorgrad på engelsk), samt et årsstudium i jakt, fiske og naturveiledning (på norsk).

I tillegg, har vi et utvekslingsprogram for internasjonale studenter, der vi tilbyr semester-program i økologi og evolusjon, boreal skog- og utmarksforvaltning, i tillegg til et praksis-program. 

For oss er det viktig at studentene får praktisk erfaring. Derfor er praksis- og feltbasert opplæring ofte inkludert i emneplanen. Studentene inviteres til å bli med i forskergrupper sammen med andre studenter og forskere når de begynner på bachelor- eller masteroppgaven. Det er også mulig å gjennomføre bacheloroppgaven i form av forretningsplaner eller andre former for utviklingsprosjekter. 

Instituttet har rundt 70 ansatte og over 200 studenter. Omtrent 15-20 prosent av studentene er internasjonale studenter. Det er høy forsknings- og utviklingsaktivitet ved instituttet og ca. 50 prosent av våre aktiviteter er ekstern finansiert. De fleste som underviser er aktive forskere og studentene er hjertelig velkommen til å delta i deres forskningsprosjekter. 

Lapplandsugle. Foto: Johan Månsson

International Wildlife Congress of 2025

Den internasjonale konferansen avholdes i tidsrommet 1. - 4. september 2025 på Scandic Lillehammer hotell i Lillehammer. Les mer om arrangementet på konferansens nettsider.

På sporet av bjørnens hemmeligheter

Bjørnens vinterdvale er et mysterium: Hvordan kan den ligge rolig i et halvt år og komme ut like frisk om våren? Forskere henter ut bjørner fra hi for å finne svar.

Arrangementer

Ingen kommende arrangementer