English version of this page

Master i anvendt bioteknologi og biomedisin

Bioteknologi og biomedisin danner grunnlag for en framtidig bioøkonomi basert på bærekraft med hensyn til matproduksjon, helse og miljø.

Studiested
Hamar
Studiet varer
2 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
EN
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
15. jan. 2024
Søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

På fagfeltet bioteknologi benyttes kunnskap om levende organismer for utvikling av nye produkter og tjenester. Bioteknologi er studier og bruk av levende organismer, som planteceller, dyreceller, mikroorganismer og biomolekylene som stammer fra dem.

Dette studiet er for deg som ønsker å arbeide med utvikling av bærekraftige løsninger for den forestående bioøkonomien, med et fokus på å forbedre matproduksjon, helsetjenester og miljøforvaltning. 

I det første året av mastergradsprogrammet følger studentene emner på masternivå, og fordyper seg i sentrale områder innen eksperimentell forskning. Disse fagområdene innbefatter cellulær og reproduktiv bioteknologi, molekylær og funksjonell genetikk/genomikk, bioinformatikk og biooppdagelse. Emneplanen har også et emne i kommersialisering av bioteknologi som gir studentene en helhetlig forståelse av feltet.

For å tilrettelegge for studenter med en bachelor i bioingeniørfag åpner vi for at inntil to emner fra emneplanen erstattes med alternative emner med fokus på laboratoriemedisin. Denne fleksibiliteten sikrer at masterprogrammet rommer ulike utdanningsbakgrunner, fremmer en tverrfaglig kompetanse hos våre uteksaminert kandidater og gir dem gode forutsetninger for å takle komplekse bioteknologiske utfordringer.

Som et resultat er studentene som uteksamineres fra programmet godt forberedt på å navigere i det komplekse landskapet som bioteknologisk forskning utgjør, og å gi betydelige bidrag til industri og samfunn.

Jobbmuligheter

En mastergrad i anvendt bioteknologi og biomedisin kvalifiserer for arbeid i forsknings-, utviklings-, produksjons- og diagnostikklaboratorier, både nasjonalt og internasjonalt. Nyutdannede er godt rustet til å jobbe i offentlig og privat sektor, inkludert biomedisinske laboratorier og bioteknologisk industri knyttet til landbruk og akvakultur, matproduksjon og farmasøytisk utvikling. I tillegg trenger offentlige og private tilsynsmyndigheter samt konsulentbransjen ansatte med bakgrunn fra bioteknologi. Fullført mastergrad kvalifiserer for studier på PhD-nivå ved HINN eller andre norske og internasjonale universiteter.

Søknadsfrist og opptak

15. januar er søknadsfristen for søkere utenfor EU/EØS

15. april er søknadsfristen for søkere innenfor EU/EØS

Søknadsportalen åpner 1. november for søkere utenfor EU/EØS

For søkere innenfor EU/EØS åpner søknadsportalen 1. februar

Hvordan søke opptak?

For deg som har norsk personnummer

Du finner studiet under "Masterutdanninger" med søkekode 5461.

For deg som ikke har norsk personnummer

Du finner studiet under "Engelskspråklige mastergrader og andre engelskspråklige studier" med søkekode 5460.

Informasjon om søknad og opptak

Les mer om søknad og opptak

Opptakskrav

Opptakskravet er her oppgitt på engelsk, da dette er et engelskspråklig studium:

 

The programme has the following admission requirement:

Bachelor's degree or equivalent completed education with a specialization of at least 80 credits. Your degree from higher education must fulfill the following requirements:

  • The equivalent of at least 80 ECTS credits in natural sciences and mathematics, with a solid foundation in chemistry and biology.
  • A course in biochemistry, as well as a course in Molecular biology, each corresponding to at least 5 ECTS, must be included, with a minimum grade of C.
  • A minimum average grade of D for the 80 ECTS credits.

Students lacking molecular biology coursework may qualify for molecular biology thesis work by completing a Bachelor-level molecular biology course at INN University within the first semester. 

 

Engelsk språkkrav

Søkere må dokumentere sine ferdigheter i engelsk på et visst nivå.

Engelskravet gjelder for alle unntatt søkere som har fullført høyere utdanning i Storbritannia, Canada, Irland, New Zealand, Australia eller de nordiske landene, som ikke trenger å dokumentere språkkunnskaper.

Du finner liste over godkjente kurs og krav til resultater her.

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Søkere fra utenfor EU/EØS må betale studieavgift. Studieavgift på studiet er 245 000 kr per studieår. Alle søkere som ikke kan dokumentere statsborgerskap innenfor EU/EØS må betale studieavgift for å kunne starte på studiet. Les mer om studieavgift her.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer.

 

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Masterstudiet i bioteknologi undervises på engelsk, og er tilpasset både internasjonale og nasjonale søkere. Fordi studentene rekrutteres globalt, skapes et internasjonalt studentmiljø. Naturvitenskap er et internasjonalt orientert fag. Professorene ved instituttet deltar i internasjonale samarbeid og studentene inviteres til å bidra i disse samarbeidsprosjektene. Dersom det er relevant for masteroppgaven og pågående forskningsprosjekter kan studentene besøke internasjonale samarbeidspartnere. Det kan også våre mulig å reise på utveksling til utlandet som del av masterstudiet.

Hvorfor ta master i anvendt bioteknologi og biomedisin?

Hamarregionen er et sentrum for agroindustri. I regionen finnes store dyre- og planteforedlingsbedrifter, høyteknologiske spin-off-bedrifter og sentrale bedrifter i mat- og fôrindustrien. Ansatte ved institutt for bioteknologi ved Høgskolen i Innlandet samarbeider tett med industrien, og en vesentlig del av vår forskning er motivert av industrielle strategier og problemstillinger.

Studenthistorier

  • – Jeg tror studiet vil bli enda mer populært 20. mars 2024 15:09

    Master i anvendt bioteknologi og biomedisin blir nå enda bedre tilrettelagt for utdannede bioingeniører som vil studere videre. – En fantastisk mulighet, sier nåværende masterstudent Nesreen Aman.

  • Bioteknologi: Studenter som blir viktige for fremtiden 3. apr. 2023 15:28

    De siste 35 årene har utviklingen av nye antibiotika stått stille, og bakterier har blitt mer motstandsdyktige. Dette har ført til en stor utfordring for folkehelsen. Men det er håp.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:

Bilde av Frøydis Deinboll Myromslien
Instituttleder / Studieprogramansvarlig
Bilde av Carolin Stefanie Mayer-Lassen
Studieveileder / Internasjonal koordinator