Master i barnevern

Er du utdannet barnevernspedagog med ønske om å utdanne deg videre? Studiet gir deg økt kompetanse om hvordan man ivaretar og hjelper barn og unge i vanskelige livssituasjoner.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
2 år/ 4 år
Studieform
Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

Studiet har en ambisjon om å videreutvikle studentenes profesjonelle kompetanse i barnevernsarbeid. Dette inkluderer hvordan vilkår i oppveksten og betingelser knyttet til omsorg har betydning for barnets utvikling og helse. Målet er å utdanne kompetente og reflekterte profesjonsutøvere som kan jobbe med å støtte barn og familier i utsatte livssituasjoner.  

Det er et også et mål  å videreutvikle barnevernspedagogers evne til analytisk tenkning og kritisk refleksjon over egen praksis. Studentene skal kunne vurdere sammenhenger mellom samfunnsmandat, politiske diskurser, gjeldende forskning og relevant rettspraksis. I studieløpet er det en ambisjon om å videreutvikle studentenes kunnskap og refleksjoner over barnevernfaglig arbeid, forebygging, forvalting og tenkning i beslutningsprosesser.

Mastergraden ser nærmere på utsatte barn og unges relasjoner og samhandling med hverandre og i familien. Disse fokusområdene vil bli tematisert i lys av dagens komplekse sosiale virkelighet, preget av blant annet migrasjon og pluralitet.

Mastergraden er normert til fire år på deltid, men kan også tas som et heltidsstudium over to år. Heltidsstudenter tar to emner pr semester, mens deltidsstudenter tar ett.

    Jobbmuligheter

    Fullført masterutdanning kvalifiserer for arbeid innen kommunalt og statlig barnevern, men er også relevant for arbeid med barn og unges psykiske helse, kriminalomsorg og for arbeid i barnehage og skole.

    I tillegg kvalifiserer masterutdanningen til arbeid i ulike kompetansemiljøer, samt til å jobbe i forsknings- og utdanningsinstitusjoner.

    Om samlinger og oppmøte

    Undervisningssamlinger høsten 2024 (med forbehold om endringer)

    Det tas ett emne pr. semester på deltid, og to emner på heltid. Studiestart er 26. august kl. 10.15. 

     

    BAV4001 Samfunn, barnevern og rettsanvendelse:

    • Uke 35, 26. - 28. august
    • Uke 42, 14. - 15. oktober
    • Uke 46, 11. - 13. november

    BAV4003 Perspektiver på barn, unge, familier og utsatte livssituasjoner:

    • Uke 35, 29. - 30 august
    • Uke 42, 16. - 18. oktober
    • Uke 46, 14. - 15. november

    Undervisningen vil veksle mellom forelesninger, seminar/gruppearbeid, skriftlige og muntlige presentasjoner og litteraturstudier. Den er organisert med fysiske samlinger på høgskolen, vanligvis med 3-4 samlinger på 2-3 dager for 15 studiepoengs emner.

    Obligatoriske krav 

    I alle emner er det obligatoriske krav som må være godkjent før eksamen kan avlegges, det er derfor viktig at du leser emnebeskrivelsen nøye før oppstart av emnet. De obligatoriske arbeidskravene omfatter f.eks. skriftlige arbeidskrav, muntlige presentasjoner eller andre obligatoriske aktiviteter som skjer i forbindelse med samlingene. I tillegg kan det være krav om tilstedeværelse på undervisning. Krav om tilstedeværelse gjelder uansett grunn til fraværet. 

    Søknadsfrist og opptak

    15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

    Opptakskravet er bachelor i barnevern, eller tilsvarende utdanning. Søkere må ha et karaktersnitt på minst C eller bedre.

    Studieplaner og emner

    I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

    Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

    Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

    Utveksling

    Studenter vil som en del av sitt masterstudium ha anledning til et utvekslingsopphold ved en utdanningsinstitusjon i utlandet. Studenter som ønsker å ta et semester i utlandet gjør dette i samråd med studieadministrasjonen.

    Videre utdanningsmuligheter

    Studiet gir grunnlag for opptak på ph.d-programmet Helse og velferd ved Høgskolen i Innlandet. Masterstudiet gir også grunnlag for opptak til videre studier på ph.d. nivå ved andre utdanningsinstitusjoner i inn- og utland.

    Studiested Lillehammer

    Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

    Ta kontakt

    Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
     

    For andre spørsmål om dette studiet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på hsv-studieadm-l@inn.no, eller ta kontakt med noen av våre ansatte.

    Bilde av Astrid Halsa
    Studieprogramansvarlig
    Bilde av Ane-Gunhild Amirnejad
    Studieveileder