English version of this page

Institutt for jordbruksfag

Vi utfører forskning med bondenytte og bærekraftige løsninger for jordbruket. Dette skjer i samarbeid med aktører fra næringsliv, forvaltning og andre forskningsinstitusjoner.

En landbruksmaskin står på kornåkeren på Blæstad. Ved siden av den står fire studenter og snakker sammen.

Ved instituttet har vi forsknings- og utviklingsprosjekter på jord, gjødsling, beitebruk, husdyrhold, plantedyrking og mekanisering. Vi er samlet i en forskergruppe på instituttet med stor faglig bredde og med god kjennskap til norske jordbruksforhold. Vi jobber på tvers og er også involvert i andre forskergrupper ved fakultetet. Vi ser ny teknologi og sirkulære løsninger som del av framtiden. Instituttet vårt er lokalisert på studiested Blæstad.

Vi tilbyr utdanning på bachelor og mastergrads nivå, og har studieprogrammer innen agronomi (bachelorgrad), landbruksteknikk (bachelorgrad) og bærekraftig jordbruk (mastergrad), samt årsstudier i jordbruk og økologisk landbruk (deltid og nettbasert). Både landbruksteknikk og økologisk landbruk er unike studier i nordisk sammenheng. Økologisk landbruk er et årsstudium som går over to år og er nettbasert slik at det passer for alle, også de som er i en jobbsituasjon. Landbruksteknikk, agronomi og jordbruk foregår på campus og det er forventet stor tilstedeværelse av studenter.

For oss er det viktig at studentene får praktisk erfaring. Derfor er praksis- og feltbasert opplæring ofte inkludert i emneplanen. Studentene tar aktivt del i forskningsarbeidet og gis rom for å utvikle egne idéer i verksted eller felt. Våre studenter er attraktive i jobbmarkedet.

Jordbruksutdanning i 100 år - Blæstad jubilerer

5. november 1923 gikk de første elevene inn dørene på småbrukerskolen på Blæstad. I 2023 er det et levende og framtidsrettet studiested som ønsker velkommen til feiring. 

Fagpodden

Fagpodden til jordbruksforskerne på Blæstad tar for seg jordbrukstemaer for både studentene på Årsstudium i jordbruk og andre interesserte. Her kan du sitte på traktoren i våronna (eller i bilen i rushtrafikken) og få litt jordbruksfaglig påfyll!