Mediepedagogikk og pedagogisk formidling

Et emne der du får praktisk og teoretisk kunnskap knyttet til medienes påvirkning på individ og samfunn, samt medienes funksjoner, innhold og uttrykksmåter. Emnet fremhever kritisk og etisk mediebruk, og vektlegger ferdigheter for kreativ produksjon og faglig formidling gjennom flere kommunikasjonskanaler.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
1 semester
Studieform
Samlingsbasert og Deltid
Studiepoeng
15
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
15. apr. 2024

Om emnet

Emnet Mediepedagogikk og pedagogisk formidling kan deles i tre hovedområder; mediesosialisering, undervisning om medier og undervisning med medier. Når vi fordyper oss i området mediesosialisering, undersøker vi hvordan mediekulturen preger barn og unges oppvekst. Vi ser også på hvilken rolle skolen, pedagogen og voksne kan ha i møte med de unges medieerfaringer. I hovedområdet undervisning om medier undersøker vi hvordan mediene fungerer, og hvilke konsekvenser medier og mediebruk kan ha for oss. I hovedområdet undervisning med medier fordyper vi oss i medier som formidlingskanal, og hvilken betydning de har for undervisning, formidling og læring. Hovedområdene favner om hvordan medie- og teknologiutviklingen preger vår bevissthetsdannelse og ulike samfunnsområder i en globalisert verden. Vi drøfter etiske perspektiver på mediebruk knyttet til bærekraft og demokratisk medborgerskap, og hvordan vi skal kunne bli kritiske brukere og produsenter av medieinnhold.

Om samlinger og oppmøte

Emnet er samlingsbasert med to samlinger á to dager ved studiested Lillehammer. I tillegg kreves deltakelse på nettseminar og oppfølging av andre nettbaserte undervisningsressurser.

Det er krav om 50% oppmøte til all undervisning.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på grunnlag av godkjent realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

 

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav? Kontaktt vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:

Bilde av Hanne Bjertnæs
Studieveileder