Temakveld om sosial inkludering i Kongsvinger

Hvor inkluderende er Kongsvingerregionen for mennesker med nedsatt funksjonsevne? Hvordan bidra til endringer som sikrer bedre inkludering? Forskningsprosjektet ESIRA inviterer til en temakveld om dette.

7 personer innendørs

ESIRAs prosjektgruppe ved Høgskolen i Innlandet: Katrin Austnes, Windy Kester Moe, Lisa Knatterud Wold, Line Marie Tholstrup, Kristine Lundhaug, Aleksander Bern, Jim Broch Skarli. Roald Undlien mangler på bildet. Bilde: Hjalti Nielsen

ESIRA-prosjektet er et 4-årig europeisk forskningsprosjekt som skal forbedre sosial inkludering for forskjellige grupper i hele Europa. I Norge har vi fokuset på mennesker med nedsatt funksjonsevne i Kongsvingerregionen. 

Tirsdag 7.mai arrangerer ESIRAs norske prosjektgruppe en temakveld der vi informerer om ESIRA, bygger nettverk, og utforske uante muligheter for personer med nedsatt funksjonsevne.

Temakveld for hvem?

Temakvelden er åpen for alle som enten selv har nedsatt funksjonsevne, eller har et engasjement som pårørende, fagperson, arbeidsgiver eller for eksempel som aktiv frivillig. Med nedsatt funksjonsevne mener vi fysiske, kognitive, sensoriske eller psykiske svekkelser som påvirker ens evne til å utføre daglige aktiviteter eller delta fullt ut i samfunnet.

Kvelden finner sted på  Kongsvinger Science Park.

Hvorfor?

Prosjektgruppen til ESIRA ønsker å bygge et nytt nettverk, skape noe positivt lokalt i regionen og gi alle en mulighet til å bli hørt. -Du er velkommen til å dele erfaringer eller ideer, men du kan også delta hvis du bare er nysgjerrig og ønsker å høre mer, oppsummerer prosjektleder Aleksander Bern.

I forbindelse med lett servering ønsker vi påmelding via https://nettskjema.no/a/421149 

Om ESIRA

I Norge er ESIRA et samarbeid mellom Innlandet fylkeskommune og Høgskolen i Innlandet. De neste årene skal vi i Kongsvinger-regionen etablere en utviklingsgruppe og støtte initiativ som skal forbedre inkluderingen av mennesker med nedsatt funksjonsevne. Utviklingsgruppen skal utvikle fem tiltak i løpet av prosjektet. Forskerne skal følge prosessen og komme med anbefalinger for politikkutvikling og varige endringer i lokalsamfunnet. 

Følg med her for nyheter om ESIRA på norsk. 

Les alt om ESIRA i forskjellige land her (engelsk)

esiras logo i mørkeblått og turkis

Av Windy Kester Moe
Publisert 22. apr. 2024 14:52 - Sist endret 22. apr. 2024 15:00