Nye studietilbud etter Ukraina-krigen

Høgskolen i Innlandet tilbyr utdanning i norsk og engelsk til flyktninger. Studietilbudene er opprettet som følge av krigen i Ukraina.

Fire smilende studenter med hver sin datamaskin snakker sammen ved et bord

Illustrasjonsfoto.

Foto: Høgskolen i Innlandet v/ Fotograf Elen Sonja Klouman.

– Vi er glade for å ønske flyktninger velkommen som søkere. De to tilbudene vil gi dem et godt grunnlag for videre utdanning ved universiteter eller høgskoler, eller språkkompetanse som er viktig når de skal søke jobb, sier Morten Ørbeck, dekan ved fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet (HINN). 

50 nye plasser ved HINN

Utdanningstilbudene er et resultat av ekstrabevilgninger fra regjeringen som en følge av krigen i Ukraina. Regjeringen opprettet da i alt 1 000 studieplasser tiltenkt flyktninger.

Gjennom tildelingen fikk HINN 50 ekstra studieplasser og har utviklet to unike tilbud om deltidsstudier til flyktninger: ett tilbud i norsk språk og kultur og ett i engelsk. Hvert av studietilbudene gir 30 studiepoeng, og består av to moduler som gir 15 studiepoeng hver. 

– Søknadsfristen er 15. oktober, og tilbudene vil komme i gang allerede i november, sier Morten Ørbeck.

Flyktningene skal søke gjennom lokale opptak. 

Les om tilbudene og søk opptak

  Stor innsatsvilje fra ansatte

  Fra regjeringens side er de nye studieplassene tiltenkt søkere som er registrert og befinner seg i Norge når de søker. 

  Alle flyktninger i denne situasjonen kan søke på plassene, selv om de ble opprettet som følge av flyktningsituasjonen som krigen i Ukraina har ført til. 

  – Det er stor vilje blant de ansatte ved høgskolen til å utvikle og gjennomføre de nye tilbudene. Mange har ønsket å bidra for flyktningene. Også studentene våre kan bli involvert i studietilbudene gjennom arbeid som læringsassistenter på de aktuelle emnene, sier Ørbeck.

  Les mer om nye studieplasser for flyktninger (regjeringen.no)

  Kontakt 

  Bilde av Gunhild Tomter Alstad
  Prodekan utdanning
  E-post
  gunhild.alstad@inn.no
  Telefon
  +47 62 51 77 75

  Publisert 7. okt. 2022 12:43 - Sist endret 7. okt. 2022 12:43