Utveksling

Akkurat nå føles det som om du har god tid. Du vet at du har mulighet til å reise ut. At du kan dra på utveksling til et annet land i et halvt år. Men du vet kanskje ikke at Lånekassa gir deg ekstra stipend?

Du vet at du har mulighet til å reise ut. At du kan dra på utveksling til et annet land i et halvt år. Du vet at fagene du tar blir en del av graden din når du kommer hjem. Men du vet kanskje ikke at Lånekassa gir deg ekstra stipend? Eller at det ikke koster mer å studere i Japan, Canada, Tsjekkia, Frankrike, Tyskland eller USA enn her hjemme? Likevel nøler du. Du vet hva du har her. Du vet ikke hvordan det blir der. Og du trives der du er.

Du kjenner folk som har vært ute et semester. De dro ut mens du gikk i det samme. Så kom de tilbake. Det er nesten som om de ikke var borte.

Men for de som dro ut er det annerledes. De har bodd i et annet land, studert og kommunisert på et annet språk. De har sett seg selv og sin kultur fra andres ståsted. De har testet seg selv og det de står for i møte med folk som mener noe annet, fordi de kommer fra noe annet. Deres verden har blitt større – og det er ingen liten ting.

Det de har lært kan man ikke lese seg til i en bok. Det må erfares. Det er nå du har muligheten. Bruk den!