Landbruksregnskap

Det er behov for styrking av regnskapskompetansen i landbruket. Studiet vil gi deg en innføring og kompetanse i både landbruksregnskap og driftsregnskap. 

Studiet tilbys ikke før tidligst høst 2025.

Studiested
Gardermoen/digitalt
Studiet varer
3 mnd
Studieform
Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
7,5
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
September
Pris
Semesteravgift og kursavgift
Kalkulator liggende på et ark med tall

Om utdanningen

Studiet består av enkeltemnet Landbruksregnskap, som tilbys i samarbeid med Økonomiforbundet, og er utviklet for å møte det særskilte kompetansebehovet knyttet til føring av landbruksregnskap. 

Regnskapsdelen av økonomistudier konsentreres i hovedsak om forretningsregnskap uten tilknytning til noen bestemt næring. Landbruksregnskap har gjennom mange år skilt seg fra øvrige regnskap ved at man her har rapportert til skattemyndighetene med egne næringsoppgaver og tilleggsskjemaer.

Selv om man har forsøkt med en tilnærming i de senere år, har man i denne bransjen fortsatt særegenheter. I tillegg har kompleksiteten blitt større ved at næringsutøverne ofte driver flere typer næringer samtidig. Behovet for styrking av regnskapskompetansen i denne næringen er derfor absolutt tilstede. 

Studiet er egnet for deg som ønsker en innføring i landbruksregnskap, med dokumentert eksamen. Det er også relevant for deg som nylig har avsluttet et bachelorstudium i regnskapsførerfaget, og som ønsker kompetanse innen de særregler som gjelder for landbruket. Studiet er også egnet for deg som har jobbet en stund på et regnskapskontor, men som ønsker å satse sterkere på landbruksregnskap, samt for gårdbrukere som ønsker å føre sitt eget regnskap. 

Jobbmuligheter

Du vil få en yrkesrettet kompetanse rettet mot landbruksnæringen. Ved fullført studiet vil du kunne bokføringsreglene for alle typer landbruk, samt for landbruk med annen tilleggsnæring.

I tillegg vil du også få kunnskaper om de spesielle avgifts- og skattereglene som gjelder for landbruksnæringen, og du vil i løpet av semesteret ha vært igjennom et fullstendig årsoppgjør med alle de skjemaer som benyttes i forbindelse med skatteregnskapssystemet. Til dette benyttes Duett Økonomisystem, som du også får en innføring i.

Ved endt studiet vil du ha kompetanse innen det regelverket som gjelder for alle typer landbruksregnskap, og være godt kvalifiserte til å bruke maskinelle regnskapsprogram i forbindelse med bokføring.

Du vil med andre ord kunne bidra til en best mulig økonomisk tilpassing for landbruksvirksomheter, og studiet tilegner deg blant annet kunnskap om bokføringsregler, ulike skjemaer og spesielle avgifts- og skatteregler som gjelder landbruksnæringen. 

Samlingsdatoer

Undervisningen omfatter både nettbaserte forelesninger og samlinger. Teoristoffet blir formidlet via nettbaserte forelesninger, mens den praktiske øvelsen med bruk av maskinelt regnskapsprogram er lagt til de samlingsbaserte undervisningene.

Samlingsdatoer blir satt opp i forkant av hvert semester, med totalt 3 samlinger:
Første samling er planlagt til medio september, med forbehold om endring. Deretter blir det en to-dagerssamling og videre en heldagssamling. Noe av undervisningen gis digitalt. 

Eksamen avlegges i slutten av november eller begynnelsen av desember, med en individuell hjemmeeksamen over 1 uke. 

Søknadsfrist og opptak

 

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet, og minst to års arbeidserfaring. 

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

 

Studieavgift var på kr. 17 300,- for medlemmer i Økonomiforbundet, kr 19 300,- for ikke- medlemmer i 2020. Fremtidige gjennomføringer av studiet vil bli prisjustert.

Du må i tillegg betale semesteravgift for et semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med EVU Handelshøgskolen Innlandet på evu.hhs@inn.no eller noen av våre ansatte:

Bilde av Linda Vibeke Kiønig
Studieveileder
Bilde av Per Olav Lund
Instituttleder