Bachelor i psykologi

Studiet gir deg kunnskap om psykologi og mental helse. Lær om menneskers tanker, følelser og adferd med en ren psykologiutdanning som dekker alle psykologiske kjernefag.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
20. apr. 2022

Om utdanningen

Høgskolen i Innlandet er den eneste høgskolen i Norge som tilbyr et bachelorstudium i psykologi som tilfredsstiller internasjonale krav til Bachelor of Science in Psychology: En ren psykologiutdanning som dekker alle psykologiske kjernefag og har mye praksisundervisning.

Med den praktiske undervisningen i form av psykologiske tester og laboratorieøvelser skiller dette psykologistudiet seg fra andre bachelorstudier i psykologi i Norge.

Ønsker du å bli psykolog, må du ta profesjonsstudiet ved et universitet eller et masterstudium i klinisk psykologi i utlandet, i kombinasjon med arbeid på lisens som tilfredsstiller kravene til autorisasjon i Norge, som for eksempel kandidatutdannelsen i psykologi i Danmark.

Følg oss gjerne på sosiale medier:

Jobbmuligheter

Med en bachelor i psykologi får du muligheten til å arbeide innen det psykologiske fagfeltet på mange ulike områder i samfunnet. For eksempel helse- og sosialarbeid, organisasjons- eller markedsarbeid i næringslivet, undervisning eller saksbehandling innen offentlig virksomhet.

Kunnskap om psykologi etterspørres i stadig flere sammenhenger, og både selvstendig og kombinert med andre fag er denne kunnskapen aktuelt innenfor: Organisasjonsarbeid, administrativ, økonomisk og annen saksbehandling, undervisning, konsulentvirksomhet, markedsføring, kommunikasjon, informasjonsteknologi og miljøterapi.

Bachelorstudiet kvalifiserer ikke til å praktisere som psykolog, men det oppfyller internasjonale krav for opptak til psykologutdanning i utlandet.

 

Søknadsfrist og opptak

20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

Les mer om søknad og opptak

Poenggrenser 2021

Ordinær kvote: 52
Kvote for førstegangsvitnemål: 47,4
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Med den praktiske undervisningen i form av psykologiske tester og laboratorieøvelser skiller dette psykologistudiet seg fra andre bachelorstudier i psykologi i Norge. 

Du vil delta på 136 timer praktisk seminarundervisning, og 512 timer forelesninger. Individuell veiledning kommer i tillegg.

Utveksling

I 5. semester kan psykologistudenter velge å studere ved en av våre partnerinstitusjoner.

Noen destinasjoner tilbyr begge obligatoriske emnene, lignende de ved høgskolen i innlandet, som er godkjent for videreutdanning, for eksempel i Danmark.

Hvert år reiser en del psykologistudenter til Italia, Canada eller Australia for å utvide sine perspektiver og kunnskaper, både faglig og personlig, og opplever fantastiske eventyr.

Lånekassen gir ekstra støtte for studenter som reiser til utlandet.

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet gir mange muligheter til videreutdanning på masternivå. Ved Høgskolen i Innlandet gir studiet opptaksgrunnlag til master i miljøpsykologi som eneste i sitt slag i Norden.

Du vil også være kvalifisert til master i folkehelsevitenskap, master i karriereveiledning, master i tverrfaglig arbeid med barn, unge og familier og master i innovasjon. Med en bachelor i psykologi sammen med minimum 30 studiepoeng pedagogikk eller spesialpedagogikk gir grunnlag for opptak til master i pedagogikk og master i spesialpedagogikk ved Høgskolen i Innlandet. 

Du vil også være kvalifisert til masterstudier i psykologi og ulike tverrfaglige masterstudier ved andre norske og utenlandske universiteter og høgskoler. Eksempelvis, Master i Psykologi ved UiO og Masterprogram i psykologi ved UiB.

Vær oppmerksom på ulike utdanningsinstitusjonener kan stilles spesifikke krav til emnekombinasjoner og karakterer ved opptak til masterutdanning.

Bachelorstudiet kvalifiserer ikke til å praktisere som psykolog, men det oppfyller internasjonale krav for opptak til psykologutdanning i utlandet. Les mer på Helsedirektoratets nettsider om utdanning i utlandet og autorisasjon som klinisk psykolog.

Studenthistorier

  • Flere studenter diskuterer rundt et bord. - Overgangen fra Lillehammer til Aarhus gikk lett 16. juni 2021 13:03

    Bachelor i psykologi ved Høgskolen i Innlandet er for mange første steg mot drømmen om å bli psykolog. Det var det også for Linn.

  • Portrettfoto Selma. Veien videre fra psykologi 22. mars 2022 08:46

    Til sommeren er jeg ferdig med bachelor i psykologi ved Høgskolen i Innlandet. Hva skal jeg gjøre videre, og hvilke muligheter finnes? Her får du et innblikk i de ulike alternativene.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte:

Bilde av Carolien Konijnenberg
Studieprogramansvarlig

Bilde av Elisabeth Thomle
Studieveileder - Lillehammer
Elisabeth er tilbake fra permisjon 13.juni 22 - frem til da kan spørsmål rettes til handelshogskolen@inn.no eller på telefon: 62 43 05 10