Bachelor i psykologi

Få kunnskap om psykologi og mental helse. Lær deg mer om menneskers tanker, følelser og adferd. Søk bachelor i psykologi på Lillehammer.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
To kvinnelige studenter sitter ved siden av hverandre med bøker oppslått på bordet foran seg. Kvinnen til venstra har lyse blå skjorte, briller med mørk innfatning og lyseblått surret hodeplagg. Kvinnen til venstre har blå dongeriskjorte og har langt brunt hår. De ser på hverandre og smiler.
Foto: Høgskolen i Innlandet

Om utdanningen

Høgskolen i Innlandet er den eneste høgskolen i Norge som tilbyr et bachelorstudium i psykologi som tilfredsstiller internasjonale krav til Bachelor of Science in Psychology: En ren psykologiutdanning som dekker alle psykologiske kjernefag og har mye praksisundervisning.

Med den praktiske undervisningen i form av blant annet psykologiske tester og laboratorieøvelser skiller dette psykologistudiet seg fra andre bachelorstudier i psykologi i Norge. Du deltar på 136 timer med praktisk seminarundervisning og 512 timer med forelesninger. Individuell veiledning kommer i tillegg.

Med en bachelor i psykologi fra Høgskolen i Innlandet får du muligheten til å arbeide innen det psykologiske fagfeltet på mange ulike områder i samfunnet. For eksempel helse- og sosialarbeid, organisasjons- eller markedsarbeid i næringslivet, undervisning eller saksbehandling innen offentlig virksomhet.

Ønsker du å bli psykolog, må du ta profesjonsstudiet ved et universitet eller et masterstudium i klinisk psykologi i utlandet, i kombinasjon med arbeid på lisens som tilfredsstiller kravene til autorisasjon i Norge (for eksempel kandidatutdannelsen i psykologi i Danmark).

 

Jobbmuligheter

Kunnskap om psykologi etterspørres i stadig flere sammenhenger og både selvstendig og kombinert med andre fag er det aktuelt innenfor: Organisasjonsarbeid, administrativ, økonomisk og annen saksbehandling, undervisning, konsulentvirksomhet, markedsføring, kommunikasjon, informasjonsteknologi og miljøterapi.

 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

I 5. semester kan psykologistudenter velge å studere ved en av våre partnerinstitusjoner.
Noen destinasjoner tilbyr begge obligatoriske emnene (lignende de ved HINN) som er godkjent for videreutdanning, for eksempel i Danmark.
Hvert år reiser en del psykologistudenter til Italia, Canada eller Australia for å utvide sine perspektiver og kunnskaper (både faglig og personlig), og oppleve fantastiske eventyr.
Lånekassen gir ekstra støtte for studenter som reiser til utlandet.

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.

Videre utdanningsmuligheter

Høgskolen i Innlandet tilbyr Master i miljøpsykologi som eneste i sitt slag i Norden. Med en bachelor i psykologi er du også kvalifisert til Master i folkehelsevitenskap, Master i karriereveiledning (dybdemaster), Master i tverrfaglig arbeid med barn, unge og familier - Sosialfaglig studieretning og Master i innovasjon. Bachelor i psykologi og minimum 30 studiepoeng pedagogikk eller spesialpedagogikk gir grunnlag for opptak til Master i pedagogikk og Master i spesialpedagogikk ved Høgskolen i Innlandet. 

Du er kvalifisert til masterstudier i psykologi og ulike tverrfaglige masterstudier ved andre norske og utenlandske universiteter og høgskoler.

Bachelorstudiet kvalifiserer ikke til å praktisere som psykolog, men det oppfyller internasjonale krav for opptak til psykologutdanning i utlandet. Les mer på Helsedirektoratets nettsider om utdanning i utlandet og autorisasjon som klinisk psykolog.

Les hva studentene våre mener

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte:

{{name}}
Studieprogramansvarlig

{{name}}
Studieveileder - Lillehammer