Trener 3

Er du en aktiv trener som vil formalisere din kompetanse? Denne trenerutdanningen er nett- og samlingsbasert, og er svært relevant for en rekke særidretter.

Studiested
Elverum
Studiet varer
1,5 år
Studieform
Nettbasert og Samlingsbasert
Studiepoeng
20
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
Februar
Pris
Semesteravgift og kursavgift
Søknadsfrist
15. nov. 2021

Om utdanningen

Høgskolen i Innlandet har sammen med Norges Golfforbund, Norges Skiforbund, Norges Svømmeforbund, Norges Friidrettsforbund og Norges Bandyforbund utviklet et unikt tilbud, der det beste fra trenerutdanningen til fem særforbund og høgskolen er samlet til en felles plattform for å utvikle deg til en best mulig trener i din idrett. 

Trenerutdanningen er nett- og samlingsbasert, og gjelder for særidrettene golf, svømming, friidrett, innebandy, bandy, alpint, hopp, kombinert, telemark, freestyle og freeski.

Trener 3 retter oppmerksomheten mot utvikling og prestasjon, og er rettet mot trenere som har ambisjoner om å trene morgendagens toppidrettsutøvere. Studiet bygger videre på Trener 2, og krever at du har pågående relevant trenerpraksis.

Studiet går på deltid over 16 måneder, og har ett omfang på 20 studiepoeng. Totalt vil det være fem samlinger, hvor samling 1,3 og 5 vil være fellessamlinger på Terningen Arena i Elverum. Samling 2 og 4 vil være særidrettslige samlinger. 

Samling 1:  Fellessamling Terningen Arena - 11-13 februar 2022

Samling 2: Særforbundsspesifikk samling

Samling 3: Fellessamling Terningen Arena - 2-4.september 2022

Samling 4: Særforbundsspesifikk samling

Samling 5: Fellessamling Terningen Arena - 5-6 mai 2023

Søknadsfrist og opptak

Studiets søknadsfrist er 15.november.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å få studiepoeng for Trener 3. 

I tillegg kreves dokumentert godkjent Trener 2- utdanning i henhold til Trenerløypa i særidretten du søker opptak til. For å kvalifisere til Trener 3- utdanningen må du fungere aktivt som trener med tilgang til en utøvergruppe.

Studieplassene fordeles etter avtale med særforbundene.

(Man kan også ta Trener 3 uten studiepoeng dersom man ikke dekker opptakskrav om generell studiekompetanse, da søker du kursplass. Søk om kursplass her )

Når du har søkt studieplass (eller kursplass), bes du ta kontakt med ditt særforbund slik at de får oversikt over ønsket deltakelse.

Les mer om søknad og opptak

Attester og dokumentasjon

Du må laste opp dokumentasjon på trener 2 kompetanse om du ikke har tatt trener 2 hos oss. Dette kan dokumenteres med utskrift fra "min idretts CV" i sportsadmin.

Politiattest

Studiet krever følgende attester: Medisinattest, Politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

Les mer om politiattest her

Hva koster det?

Studiet koster 15.500 kroner. Kostnader tilknyttet deltakelse (overnatting etc.) på samlingene som særforbundene organiserer kan variere mellom forbundene. Ta kontakt med ditt særforbund for mer informasjon om disse kostnadene.

Du må også betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Studieplanen for Trener 3 finner du her:

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Underveis i studieløpet skal studenter gjennomgå 90 timer praksis på egen praksisplass. Det er en forutsetning for opptak til studiet at søker er fungerende trener innen særidretten sin.

 

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

HSV-fakultetet er tilgjengelig på postmottak-hsv@inn.no og telefon 62 43 00 00 for andre spørsmål.

Du kan også ta kontakt med:

Studieprogramansvarlig