Norsk 2 for grunnskolen trinn 5-10

Dette studiet er for deg som har 30 studiepoeng norsk i din lærerutdanning fra før, ønsker å fordype deg i faget og dermed også kvalifisere for opptak til en mastergrad.

Studiested
Hamar
Studiet varer
Studieform
Deltid
Studiepoeng
NO
Semesteravgift

Om utdanningen

Målgruppen for studiet er lærere i grunnskolen som har 30 studiepoeng i norsk og som ønsker ytterligere 30 studiepoeng i undervisningsfaget norsk for å undervise på mellomtrinnet og i ungdomsskolen. Med en lærerutdanning med minst 60 studiepoeng i norsk, er man også kvalifisert for å søke opptak til master i grunnskolefag med fordypning i norsk.

Undervisningen i norsk 2 for grunnskolen trinn 5 - 10 går på deltid over ett studieår og er felles med Høgskolens grunnskolelærerstudenter på Hamar.

Studiet består av to emner på 15 studiepoeng hver:

Litteratur og litteraturdidaktikk - se emnebeskrivelsen her
Språklig variasjon i didaktisk perspektiv - se emnebeskrivelsen her

Undervisningen er lagt til følgende tider skoleåret 2021/22:
Høst 2021: Mandag og onsdag i ukene 34-39 og 44-48
Vår 2022: Mandag og onsdag i uke 2-4, 10-20
*Ikke undervisning 18. april og 16. mai.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfristen er 1.oktober

Opptakskravet er fullført lærerutdanning inkludert eller supplert med norsk 1 for grunnskolen trinn 5 - 10.

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Videre utdanningsmuligheter

Lærere med minst 60 studiepoeng i engelsk kan søke opptak til mastergrad i grunnskolefag med fordypning i norsk og master i kultur og språkfagenes didaktikk med fordypning i norsk.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:

{{name}}
Studieveileder