Motiverende intervju

Ønsker du kunnskap om hvordan du kan hjelpe mennesker i en endringsprosess? Studiet gir deg en forståelse for endring og endringsprosesser. 

Studiested
Elverum
Studiet varer
0,5 år
Studieform
Deltid, Samlingsbasert og Nettbasert
Studiepoeng
10
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift og kursavgift

Om utdanningen

Studiet har som hensikt å gjøre deg i bedre stand til å gjennomføre samtaler med mål om å øke motivasjon til atferdsendring. 

Utdanningen skal gi en forståelse for endring og endringsprosesser, ferdigheter i kommunikasjonsmetode, evne til å styre samtalen mot forandring, håndtere motstand, utforske ambivalens og gi kompetanse i å gjennomføre samtaler som fremkaller den enkeltes motivasjon og ansvarlighet i egen endring og utvikling.

Om samlingene

Emnet gjennomføres på deltid og er samlingsbasert. Samlingene vil foregå digitalt, og består av forelesninger, praktiske øvelser i grupper, demonstrasjoner, refleksjonsoppgaver, gjennomføring av samtaler og veiledning. Studentene møter tre samlinger à to dager. 

De ulike undervisnings- og læringsformene vil bidra til at studentene får teoretisk og praktisk kunnskap med temaene, i tillegg til at de får utforske egne ferdigheter i å bruke metoden. Studentene vil også få erfaring med hvordan metoden virker på seg selv.

Samlingsdatoer høst 2021:

  • 30. - 31.august
  • 20. - 21.september
  • 18. - 19.oktober
  • Eksamensinnlevering: 19.november

Søknadsfrist og opptak

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

Ønsker du å motta varsel neste gang dette studiet åpnes for søking kan du melde deg på for dette her: https://nettskjema.no/a/214097

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Studiet koster 11.100 kroner. Du må også betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Videre utdanningsmuligheter

Motiverende intervju er en metode som brukes i mange situasjoner, mye i helsevesenet. Studiet vil gi kompetanse til å bruke metoden i arbeid med mennesker.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:

Studieveileder