Master i treningsfysiologi

Hvordan henger helse og trening sammen? Studiet gir deg innsikt i hvordan menneskekroppen påvirkes av fysisk aktivitet og inaktivitet, og lar deg ta del i forskning i et ledende fagmiljø.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
2 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
20. apr. 2022
Jente med treningsklær og vekt som smiler.

Om utdanningen

Studiet tar for seg hvordan trening påvirker menneskekroppen. Det legges særlig vekt på hvordan fysisk aktivitet og inaktivitet påvirker fysisk prestasjonsevne og helse gjennom endringer på fysiologisk og cellebiologisk nivå.

Master i treningsfysiologi skal fremme teoretisk og praktisk kunnskap om trening som prestasjons- og helsefremmende middel.

Studiet skal kvalifisere studentene til et bredt spekter av arbeidsoppgaver, for eksempel teoretisk arbeid innen forsknings-, utviklings- og undervisningssektoren eller tilrettelegging av praktisk arbeid innen idretts- og helse/rehabiliteringssektoren.

Som student vil du bli inkludert i et levende og ledende fagmiljø. Du vil ta del i alle stadier av et forskningsarbeid, fra planlegging av metode, til ulike typer laboratoriearbeid, til analyse og presentasjon av data. Dette vil gi deg et høyt faglig kunnskaps- og refleksjonsnivå, samt grunnleggende forskningskompetanse.

Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer for et vidt spekter av yrkesmuligheter, blant annet arbeid med forskning og utvikling, forebyggende og helsefremmende arbeid i offentlig og privat sektor, arbeid med undervisning i skoleverket (lektorkompetanse; forutsetter ettårig praktisk-pedagogisk utdanning), arbeid med undervisning i høgskole- og universitetssektoren, arbeid innenfor idrettslag og organisasjoner, samt arbeid innenfor medisinsk industri.

 

Søknadsfrist og opptak

20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Opptakskravet er en bachelorgrad eller tilsvarende utdanning med minst 80 studiepoeng i fordypning innen ett av disse idrettsvitenskapelige fagområdene: helse og treningsfysiologi, fysisk aktivitet og helse, idrettsbiologi, bevegelsesvitenskap, ernæringsfysiologi, fysiologi, fysioterapi eller tilsvarende.

Gjennomsnittskarakter må være C eller bedre.

Les mer om poengberegning

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Fagmiljøet rundt mastergradsprogrammet er i stor grad orientert mot det internasjonale samfunnet og forskningsmiljøer. Tilgang på internasjonale samarbeidspartnere og impulser vil sikre studentene rom og mulighet for utvikling av en bred vitenskapelig horisont og forståelse, og samtidig utvikle bevissthet omkring vitenskapens internasjonale egenart.

Studiet tilbyr gjensidig studentutveksling med Bispebjerg Hospital, Københavns Universitet, Danmark. Det arbeides med lignende avtaler med andre universiteter og høgskoler.

Videre utdanningsmuligheter

Masterstudiet kvalifiserer for opptak på doktorgradsutdanninger i inn- og utland.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Studenthistorier

  • Mann som klatrer. Fordyper seg i sin fremste hobby 29. mars 2022 09:09

    Elias Olsen ønsket få en vitenskapelig og forskningsbasert innfallsvinkel til klatring. Derfor valgte han master i treningsfysiologi.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen til HSV på hsv-studieadm-l@inn.no

Du kan også ta kontakt med:

Bilde av Stian Bakkom
Studieveileder

Bilde av Håvard Nygaard
Studieprogramansvarlig