Veilederutdanning for lærere i skole og barnehage, kompetanse for kvalitet

Denne veilederutdanningen er på masternivå og består av to emner. Du vil lære å planlegge, gjennomføre og kritisk analysere og evaluere veiledningsprosesser, og du vil kunne ta initiativ til nytenking og utvikling når det gjelder veiledning.

Studiested
Hamar
Studiet varer
1 år
Studieform
Deltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
30
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift

Om utdanningen

Høgskolen i Innlandet, Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk, tilbyr veilederutdanning for deg som skal være praksislærer for studenter, eller skal veilede nyutdannede lærere i skole og barnehage. Dette studiet inngår i ordningen Kompetanse for kvalitet, Kunnskapsdepartementets strategi for etter- og videreutdanning av lærere.

Veilederutdanningen er på masternivå, 30 studiepoeng. Studiet er samlingsbasert med to emner. 

Praktisk informasjon

Det vil være tre samlinger per semester. Samlingene er lagt torsdager og fredager. 

Endelige datoer for samlingene legges ut innen 1.juni 2022. 

Søknadsfrist og opptak

Opptakskrav

Fullført minimum førskole-, barnehage-, grunnskole- eller allmennlærerutdanning. Søkere må dokumentere minimum 3 års relevant praksis som barnehagelærer eller lærer etter endt utdanning. 

Les mer om søknad og opptak

Søknadsprosess Kompetanse for kvalitet

Studiet er en del av Kompetanse for kvalitet (KFK), som er Utdanningsdirektoratets satsing på videreutdanning innen skole og barnehage. Søknadsprosessen er todelt og går først via Udir og deretter høgskolen

1) Søknadsskjema og oversikt over tilbud gjøres tilgjengelig på nettsidene til Utdanningsdirektoratet (Udir) 1. februar. Søknadsfrist er 1.mars. 

2) Søkere som er prioritert for studieplass ved Høgskolen i Innlandet av Udir vil motta e-post med informasjon om opptak og søknadsfrist ved HINN i starten av mai.

Svar på søknaden vil bli sendt ut innen utgangen av mai.

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen for etter- og videreutdanning ved fakultetet på evu.lup@inn.no eller telefon 62 43 00 28.