Bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i helse og treningsfysiologi

Studiet er lagt til rette for toppidrettsstudenter, og gir deg muligheten til å prestere enda bedre som utøver. Du lærer om hvordan trening påvirker kroppen og får en bred innføring i idrettsvitenskap.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2022

Om utdanningen

Denne utdanningen gir deg kunnskap om hvordan fysisk aktivitet og trening påvirker menneskekroppen. Du vil få kunnskap som som kan få deg til å prestere bedre i idrett, og gi råd som kan være med på å sikre bedre helse til personer med ulike sykdommer. 

Du vil få innsikt i hvordan du veileder andre og hvordan du tilpasser veiledningen til ulike behov. Utdanningen er naturvitenskaplig innrettet, men berører også psykologi og idrettens rolle i samfunnet.

Vi setter teorien ut i praksis, både i form av idrettsaktiviteter, praktisk instruksjon, flere typer praksis i arbeidslivet og forskningsarbeid. Vårt testlaboratorium benyttes i undervisningen.

Studiet er lagt til rette for toppidrettsstudenter og kan dermed kombineres med idrettssatsing. Lillehammer er kjent for sitt gode studiemiljø, og er en aktiv by med unike muligheter innen friluftsliv og idrettsaktiviteter på alle nivåer.

Vi gjør oppmerksom på at det kan komme mindre endringer i studieplan og emnebeskrivelser.

Jobbmuligheter

Som helse- og treningsfysiolog kan du jobbe med trening innen helsesektoren, trene idrettsutøvere, gjøre karriere som personlig trener, jobbe i skoleverket, treningssenter-bransjen, idrettsorganisasjoner og mye mer. Hvis du er interessert i å finne morgendagens kunnskap, kan studiet være starten på en forskerutdanning.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet. 

Les mer om søknad og opptak

Mer om opptak

Studiet krever følgende attester: Medisinattest, Politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

Les mer om politiattest her

 

Innpass av høyere utdanning/opptak til 2.studieår

Søkere med fullført og bestått Årsstudium i idrett kan søke opptak til 2.studieår på bakgrunn av årsstudiet. Søking skjer via lokalt opptak ved Høgskolen i Innlandet.

Poenggrenser 2021

Ordinær kvote: 40,8
Kvote for førstegangsvitnemål: 39,6
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

I løpet av studiet legges det opp til en lengre praksisperiode (fire uker) og flere kortere praksisperioder eller oppgaver knyttet til arbeidslivet. Praksisen og praksisrettet undervisning har fokus på fysisk aktivitet og gjennomføres i ulike institusjoner, toppidretten, testlaboratorium, treningssenter, frisklivssentral eller skoleverket.

Utveksling

I 5. semester kan idrettsstudenter velge å studere ved en av våre partnerinstitusjoner i utlandet. En rekke av våre partnere tilbyr både Cellebiologi og Idrettsfysiologi, obligatoriske emner som må erstattes av tilsvarende emner.

Høgskolen i Innlandet har avtaler med universiteter over hele verden, blant annet i Europa, Canada, USA, Mexico, Australia, New Zealand, Korea, Japan, Peru, Chile og Sør-Afrika. Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter

Hvert år reiser en stor andel studenter på utveksling for å utvide sine perspektiver og kunnskaper (både faglig og personlig), og oppleve fantastiske eventyr. Lånekassen gir ekstra støtte for studenter som reiser til utlandet (skolepenger er dekket som stipend/lån, i tillegg får du reisestøtte som dekker flybilletter). 

Videre utdanningsmuligheter

Fullført bachelorgrad gir mulighet til å søke opptak til master i treningsfysiologi ved Høgskolen i Innlandet sitt studiested på Lillehammer og andre masterstudier i inn- og utland.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Les hva studentene våre mener

Du kan også være interessert i

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen HSV Lillehammer på hsv-studieadm-l@inn.no eller telefon 62 43 00 00. 

Du kan også ta kontakt med : 

Bilde av Heidi Bråten Richenberg
Studieprogramansvarlig

Bilde av Stian Bakkom
Studieveileder