Bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i helse og treningsfysiologi

Lurer du på hvordan man kan prestere maksimalt i idrett og hvordan ulike mennesker bør trene? Studiet gir deg innsikt i hvordan trening påvirker kroppen og hvordan man veileder andre innen trening.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
20. apr. 2022

Om utdanningen

Som student på studiet vil du kunne tilegne deg kompetanse som kan gjør deg i stand til å prestere maksimalt i idrett og bedre helsen til personer med bestemte sykdommer.

Du vil få innsikt i hvordan du veileder andre og hvordan du tilpasser veiledningen ved ulike behov. Bachelorgraden er naturvitenskaplig innrettet, men berører også psykologi og idrettens rolle i samfunnet.

Studiet tester ut teorien i praksis, både i form av idrettsaktiviteter, praktisk instruksjon, flere typer praksis i arbeidslivet og forskningsarbeid. Vårt testlaboratorium benyttes i undervisningen.

Bachelorgraden er lagt til rette for toppidrettsstudenter og kan dermed kombineres med idrettssatsing. Lillehammer er kjent for sitt gode studentmiljø, og er en aktiv by med unike muligheter innen friluftsliv og idrettsaktiviteter på alle nivåer.

Jobbmuligheter

Som helse- og treningsfysiolog kan du jobbe med trening innen helsesektoren, trene idrettsutøvere, gjøre karriere som personlig trener, jobbe i skoleverket, treningssenter-bransjen, idrettsorganisasjoner og mye mer.

Hvis du er interessert i å finne morgendagens kunnskap, kan studiet være starten på en forskerutdanning.

Søknadsfrist og opptak

20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet. 

Les mer om søknad og opptak

Mer om opptak og attester

Du får informasjon om hvilke attester som kreves når du får svar på søknaden din.

Les mer om attester og erklæringer her

Innpass av høyere utdanning/opptak til 2.studieår

Søkere med fullført og bestått årsstudium i idrett kan søke opptak til andre studieår på bakgrunn av årsstudiet. Søking skjer via lokalt opptak ved Høgskolen i Innlandet.

Poenggrenser 2021

Ordinær kvote: 40,8
Kvote for førstegangsvitnemål: 39,6
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

I løpet av studiet legges det opp til en lengre praksisperiode (fire uker) og flere kortere praksisperioder eller oppgaver knyttet til arbeidslivet.

Praksisen og den praksisrettede undervisningen retter oppmerksomheten spesielt mot fysisk aktivitet. Praksisen gjennomføres i ulike institusjoner, innen toppidretten, i testlaboratorium, treningssenter, frisklivssentral eller skoleverket.

Utveksling

I femte semester kan du som idrettsstudent velge å studere ved en av våre partnerinstitusjoner i utlandet. En rekke av våre partnere tilbyr både "Cellebiologi" og "Idrettsfysiologi", obligatoriske emner som må erstattes av tilsvarende emner.

Høgskolen i Innlandet har avtaler med universiteter over hele verden, blant annet i Europa, Canada, USA, Mexico, Australia, New Zealand, Korea, Japan, Peru, Chile og Sør-Afrika. Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter

Hvert år reiser en stor andel studenter på utveksling for å utvide sine perspektiver og kompetanse (både faglig og personlig), og oppleve fantastiske eventyr. Lånekassen gir ekstra støtte for studenter som reiser til utlandet (skolepenger er dekket som stipend/lån, i tillegg får du reisestøtte som dekker flybilletter). 

Videre utdanningsmuligheter

Fullført bachelorgrad gir mulighet til å søke opptak til master i treningsfysiologi ved Høgskolen i Innlandet sitt studiested på Lillehammer og andre masterstudier i inn- og utland.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Studenthistorier

Du kan også være interessert i

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen HSV Lillehammer på hsv-studieadm-l@inn.no eller telefon 62 43 00 00. 

Du kan også ta kontakt med : 

Bilde av Heidi Bråten Richenberg
Studieprogramansvarlig

Bilde av Stian Bakkom
Studieveileder