Lanserer ny podkast om karrierevei

Institutt for folkehelse- og idrettsvitenskap kommer nå med en ny podkast rettet mot nåværende, tidligere og fremtidige studenter.

Smilende studenter som går sammen.

Den nye podkasten retter seg først og fremst mot studentene våre. Foto : HINN. 

Podkasten har fått navnet Karrierevei : Helse- og treningsfysiolog, og er produsert av Seksjon for helse- og treningsfysiologi ved Høgskolen i Innlandet. Koblingen mellom karriere og studielivet er et sentralt og gjennomgående tema i de 20 episodene som er laget. De er nå tilgjengelige på blant annet Apple Podcasts, Spotify og Podcast Addict. Flere episoder vil også bli produsert i tiden som kommer, og man er åpne for at episoder kan bli laget basert på ønsker fra studentene selv.

Målet er at podkasten har en karrierefremmende verdi for studenter innen denne studieretningen ved at episodene synliggjør hvilke karrieremuligheter som finnes om man fullfører studiene ved seksjonen.

En opplysende podkast for studenter

– Vi håper og tror at podkasten kan opplyse studenter om mulige karriereveier. Gjestene vil dele erfaringer, samt gi tips og råd som kan være til hjelp i prosessen med å gjøre deg attraktiv og suksessfull i arbeidslivet, sier instituttleder for institutt for folkehelse og idrettsvitenskap, Eirik Grindaker.

Cover av den nye podcasten.
20 episoder har så langt blitt sluppet av den nye podkasten. 

20 episoder med mange høydepunkter

Han har utviklet i podkasten i samarbeid med sine kolleger på instituttet. Flere eksterne personer med relevant kompetanse har også bidratt som gjester. Episodene er fra ca. 30 til 45 minutter lange, og hver episode fokuserer på ulike karriereveier, som for eksempel å jobbe som trener på NTG, jobb innenfor akademia, frivillighetsarbeid eller spillteknologi. Grindaker trekker frem episoden om entreprenørskap som en viktig tematikk. Det er relativt få som velger en slik karrierevei tross et stort marked med veldig mange muligheter innen blant annet trening- og helsesegmentet, sier Grindaker.  

– I denne episoden har vi med Tor Haugnes, som tidligere har vært ansvarlig for entreprenørskapsstudiet på Handelshøyskolen. Han har også etablert Neste Steg Norge som er en forening som skal synliggjøre kompetansen til veteraner og toppidrettsutøvere slik at denne kan utnyttes i næringslivet. I denne episoden blir mange viktige forhold rundt karrieremuligheter diskutert, sier Grindaker.

Årsstudium i idrett, bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i helse- og treningsfysiologi og master i treningsfysiologi er studiene som tilbys ved seksjon for helse og treningsfysiologi. Selv om studiene ved seksjon for helse- og treningsfysiologi ikke er rene profesjonsstudier, så er de svært yrkesrettet og du får tittelen Helse- og treningsfysiolog. Å gjøre denne tittelen mer synlig og kjent, samt hvilke dører tittelen åpner, er et av målene med podkasten. 

– Vi ønsker å gjøre det enklere for våre studenter å identifisere en karrierevei tidlig i studieløpet. Generelt har vi nå en oppfatning av at mange av våre studenter er lite bevisste på relasjonen mellom utdanningsløpet vi tilbyr og egen karrierevei, og det ønsker vi å gjøre noe med, sier Grindaker.

Han er klar på at karrieremulighetene er mange for utdannede helse- og treningsfysiologer.

– Du kan blant annet jobbe innen helsesektoren, trene idrettsutøvere, gjøre karriere som personlig trener, jobbe i skoleverket, i idrettsorganisasjoner eller forske, sier Grindaker.

Hør siste episode av podkasten

Her finner du en oversikt over podkaster tilknyttet Høgskolen i Innlandet.

Mer informasjon

Bilde av Eirik Grindaker
Instituttleder
E-post
eirik.grindaker@inn.no
Telefon
+47 61 28 81 78

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 31. aug. 2022 08:55 - Sist endret 31. aug. 2022 09:38