Ingvild fant kjærligheten og jobb i Innlandet

Etter fem år med studier på Rena var HINNs gode samarbeid med næringslivet avgjørende for at Ingvild Isene Lind bosatte seg i Kongsvinger.

Ingvild utenfor studiested Rena med samboeren.

Ingvild skrev masteroppgaven sammen med sin nåværende samboer, Martin. Foto : Privat. 

Etter at Ingvild fikk toppkarakter på masteroppgaven hun og samboeren skrev sammen på master i økonomi og ledelse – spesialisering i markedsføringsledelse våren 2021 gikk hun rett inn som trainee i Schütz Nordic AS, siden hun var pilot i det da nye Talent Traineeship til 7sterke. Dette programmet ble hun kjent med på et masterseminar i regi av HINN på studiested Rena.

– Schütz Nordic hadde en spennende problemstilling de ønsket å undersøke sammen med masterstudenter med spesialisering innen markedsføring, gjennom en masteroppgave. Vi var i utgangspunktet klare for å flytte hjem til Lørenskog og jobbe i Oslo etter fullførte studier, men etter dialog med både høgskolen og Schütz Nordic, innså begge parter at dette var en god match og det riktige å gjøre, sier Ingvild.

Portrettfoto Ingvild
Etter fem år på Rena fikk Ingvild relevant jobb i Kongsvinger. Foto : Privat. 

I samarbeid med Schütz Nordic skrev Ingvild og samboeren, Martin Hanssen, masteroppgave med tittelen «Innvirkningen av CSR-initiativer på merkeverdi i en B2B kontekst: Betydningen av emosjonelle – vs. funksjonelle aspekter».

De så nærmere på hvilke aspekter kundene til Schütz Nordic legger vekt på når de evaluerer bedriftens retursystem, og basert på funnene vurdert hva man bør vektlegge i markedsføringen.

– Det var helt avgjørende at vi klarte å finne en interessant problemstilling for Schütz Nordic, som samtidig kunne forankres i teori fra studiet. Det fikk vi heldigvis til, og underveis hadde vi tett dialog med Schütz Nordic som skaffet informanter, som var deres kunder, forklarer Ingvild.

– Ingvild utmerket seg på mange måter da hun begynte her. Fra starten av fikk hun viktige oppgaver og en viktig rolle i sentrale prosjekter. Etter kort tid hos oss, fikk hun ansvaret for å lede egne prosjekter, noe hun gjorde med full kontroll og gode resultater, sier daglig leder i Schütz Nordic, Erik Platek.

Fast jobb i Schütz Nordic

Etter fullført trainee-periode i februar fikk Ingvild raskt tilbud om fast jobb i Schütz Nordic, da det under oppholdet ble åpenbart at selskapet hadde behov for en ressurs med hennes kompetanse. I stillingen som kvalitetstekniker jobber hun mye med bedriftens kvalitetssystemer, bærekraft og marked. Tidlig fikk hun ansvaret for bedriftens kundeundersøkelser, i tillegg til at hun ble leder for et nytt forum for miljø og bærekraft.

– Da jeg var trainee måtte det kartlegges om det var behov, og ikke minst nok arbeid, for å ansette en person i en fulltidsstilling. Jeg kom inn med relevant kompetanse de ikke hadde internt fra tidligere, og har hele tiden hatt masse å gjøre, så det resulterte i at det ble opprettet en stilling skreddersydd både for meg og virksomheten, sier Ingvild.

– Ingvild er ei sprudlende jente som alltid er blid og positiv. Hun sprer om seg med positivitet som hele organisasjonen påvirkes av på en veldig bra måte. Hun er inkluderende, analytisk og stiller alltid godt forberedt. Hun tar ansvar og leder i dag flere store prosjekter alene, sier Platek.

Fem år på Rena

Ingvild startet på bachelor i ledelse og markedsføring på Rena tilbake i 2016, og fortsatte i 2019 på master i økonomi og ledelse. Da hun startet på bachelorgraden, søkte hun seg inn med fagbrev via Y-veien etter at hun som lærling jobbet hos Næringsetaten i Oslo kommune. På bachelorstudiet ble hun kjent med og del av et studentmiljø der mange fortsatte videre på master, inkludert hun og samboeren.

– Mange har lurt på hvordan det var å skrive masteroppgave sammen med samboeren, men det fungerte veldig godt. Vi tenker ganske forskjellig og har lært mye av hverandre, så vi fikk det til både privat og i arbeidet med masteren, sier Ingvild.

Delte sin historie med forsknings- og høyere utdanningsministeren

Etter fem år med studier på Rena har Ingvild og samboeren nå bosatt seg i Kongsvinger. Nylig fikk Schütz Nordic besøk av forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe, hvor Ingvild fikk muligheten til å dele sin historie om veien til fast jobb via trainee og masterstudier.

– At jeg ble værende i Innlandet er en direkte konsekvens av HINNs samarbeid med eksterne aktører, så derfor er det viktig for meg å belyse dette. Dette er positivt både for HINN, næringslivet og selvfølgelig nyutdannede som meg. Jeg håper min historie kan motivere flere virksomheter og den politiske siden til å se viktigheten av slike samarbeid, slik at vi får flere lignende programmer og valgmuligheter for studentene på HINN, sier Ingvild.   

Ingvild sammen med Erik Platek og Ola Borten Moe.
Nylig møtte Ingvild forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe. Til høyre Erik Platek. 

– På dette området har nok både næringslivet og HINN litt å gå på. Næringslivet må nok «tørre» litt mer og jeg tror dagens utfordrende bemanningssituasjon i enkelte bransjer vil gjøre slike samarbeid mer aktuelle. Dette må inn på prioriteringslisten til dagens ledere, og HINN må være enda mer aktive ute hos bedriftene for å selge inn mulighetene. Sammen kunne vi kanskje sørget for å skaffe støtteordninger fra det offentlige slik at kostnadene/risikoen blir mindre for næringslivet, sier Platek.

Ingvild har nå hatt fast jobb i ca. fire måneder, og er strålende fornøyd med overgangen fra studier til arbeidslivet. Nå har hun rettet oppmerksomheten mot å være en skikkelig ressurs for Schütz Nordic og utfordre seg selv for å sikre utvikling for seg selv og virksomheten.

– Kongsvingerregionen er på vei opp og fram, så jeg føler meg utrolig heldig som får bruke kompetansen min til å fremme og synliggjøre det gode arbeidet som gjøres her lokalt, avslutter Ingvild. 

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 8. juni 2022 10:40 - Sist endret 8. juni 2022 10:48