- Vi har fått et veldig godt inntrykk av Caroline

Etter fullført master ved Høgskolen i Innlandet fikk Caroline flere jobbtilbud. Nå har hun startet som Marketing Coordinator i BrandMaster.

Kvinnelig student på campus.

Caroline fikk jobb i BrandMaster etter fullførte studier ved HINN. Foto : Privat. 

- Vi gikk eksklusivt etter nyutdannede da vi rekrutterte. Vi hadde 33 søkere, og det viktigste vi ser etter i nyutdannede studenter er at de er fremoverlente. Caroline hadde jobbet både med sosiale medier og digital markedsføring ved siden av studiene, og hun hadde også studert i utlandet tidligere, noe som var viktig for oss siden vi er et svært internasjonalt selskap, sier Head of Marketing & Sales Development i BrandMaster, Siril Jacobsen.

Har studert på Rena i fem år

Caroline Ventzel fullførte sine studier hos oss våren 2021 og har i løpet av sommeren fått flere jobbtilbud, men ventet på den rette muligheten som hun tror BrandMaster byr på. Hun fikk jobbtilbud i juni, og startet i august.

- Jeg tror de valgte meg på grunn av mitt engasjement, som dokumenteres på CV-en og som jeg prøver å gi uttrykk for i intervjusituasjoner. Jeg er læringsvillig, har gode engelsk-kunnskaper og erfaring med frivillig arbeid. I tillegg har fullført master hatt betydning for at jeg ble innkalt til intervju i utgangspunktet, sier Caroline.

Caroline kommer fra Stavanger, og flyttet til Rena for å studere bachelor i markedsføring og serviceledelse. Deretter gikk hun rett videre på master i økonomi og ledelse - spesialisering i markedsføringsledelse.

- Jeg flyttet til Rena siden bachelorgraden hadde et unikt og annerledes studietilbud enn alle andre. Jeg fant ingen andre studier som hadde både serviceledelse og markedsføring. Jeg hadde erfaring med å jobbe i butikk, og likte godt servicedelen. Interessen for markedsføring ble bare sterkere og sterkere i løpet av studietiden, erindrer Caroline.

Aktiv ved siden av studiene

Som student på Rena var Caroline også opptatt av å få praktisk og internasjonal erfaring. Derfor dro hun på utveksling til Nederland i et semester, hadde vervet som økonomiansvarlig i Studentsamfunnet i Rena, noe som inkluderte ansvar for betaling av fakturaer og kontakt med regnskapsfører. I tillegg har hun jobbet med digital markedsføring for The Woods AS og sosiale medier for Birken AS.

- Jeg tok selv kontakt med Birken for å høre om de trengte litt hjelp. Det hele begynte med frivillig arbeid på arrangementene deres. Jeg gjorde en god figur, og fikk etter hvert ansvaret for Birkens sosiale medier året rundt. Denne praktiske erfaringen har vist seg å være nyttig i ettertid, sier Caroline.

Kvinne kledt i uteklær ute på skitur i strålende vær.
Caroline kombinerte studier med jobb i Birken. Foto : Privat.  

Koordinerer innhold og kampanjer

Selv beskriver Caroline seg selv som en læringsvillig og oppsøkende person som ikke venter på at muligheter skal falle ned i fanget. I rollen som marketing coordinator i BrandMaster har hun en support-funksjon inn i et markedsføringsteam. Hun jobber globalt på tvers av de sju landene BrandMaster opererer i, og er ansvarlig for å koordinere alt av innhold og kampanjer på tvers av språk og landegrenser. Hun bistår der hun kan med operasjonelle oppgaver og har en koordinerende rolle der hun bidrar i arbeid med nyhetsbrev, sosiale medier og blogginnlegg.

- Vi har fått et veldig godt førsteinntrykk av Caroline. Når man velger å ansette en nyutdannet må man alltid være klar over at det krever mer opplæring enn dersom man rekrutterer en med mer arbeidserfaring, men Caroline har vært selvgående i sin opplæring, tar initiativ og er ikke redd for å spørre dersom det er noe. Hun søker også tilbakemelding og ønsker å forbedre seg i alle sine oppgaver, sier Jacobsen.

Det er ikke mer enn noen få måneder siden Caroline leverte masteroppgaven sin og sa farvel til studenttilværelsen. Hun ser tilbake på fem begivenhetsrike år på Rena der hun fikk et stort nettverk takket være et lite og inkluderende studentmiljø. 

Jente som studerer på et bibliotek.
I fem år var Caroline student hos oss på Rena. Foto : Privat. 

- Jeg ble lett kjent med folk her, ikke kun studenter, men vanlige innbyggere og aktører i næringslivet. Som ny student på Rena vil jeg oppfordre deg til å oppsøke ting som kan være relevant i studietiden. Dra på utveksling, benytt praksisperioden godt og ta gjerne kontakt med potensielle arbeidsgivere i løpet av studietiden.


Av Håkon Boye Bergum
Publisert 2. sep. 2021 08:48 - Sist endret 2. sep. 2021 10:28