- Et studium for de som liker å jobbe med tall

Krevende, interessant og utfordrende. Slik beskriver Sigrid Braathen Hafnor studiet Bachelor i regnskap og økonomirådgivning.

Portrettfoto av kvinnelig student.

Sigrid Braathen Hafnor studerer Bachelor i regnskap og økonomirådgivning ved studiested Rena. Foto : Høgskolen i Innlandet. 

Studieomtale : Bachelor i regnskap og økonomirådgivning

24-åringen fra Røyken i Asker er veldig fornøyd med Rena, spesielt med tanke på hvor flinke foreleserne er til å følge opp studentene.

Først tok Sigrid en bachelor i økonomi og administrasjon på Lillehammer, men etter to år på det studiet fant hun ut at hun likte økonomi/regnskapsemner enda bedre enn administrasjonsemner. Derfor falt valget på Bachelor i regnskap og økonomirådgivning. På grunn av at noen av emnene er like i studiene fikk hun lov til å begynne rett på 3 året – såfremt at hun tok noen tilleggsemner ved siden av studiet. Hun går nå siste semesteret, og angrer ikke på valget hun har tatt.

- Jeg har alltid klart og likt matte bedre enn lesing, og føler selv at jeg enten må jobbe med noe matematisk eller kreativt. I 2016 prøvde jeg et år på Fashion & Design ved University for the Creative Arts – UCA i England, men fant ut at dette er noe jeg heller ønsker å ha som hobby. Regnskap er mer passende for meg.

Variert og innholdsrikt

Bachelor i regnskap og økonomirådgivning har følgende hovedfagområder: bedriftsøkonomisk analyse, samfunnsøkonomi, administrasjonsfag og metodefag. I tillegg har de emnet «praktisk regnskap, skatt og rådgivning» som hjelper regnskapsstudentene med en praktisk tilnærming til fagene. Sigrid forteller selv at matte- og økonomiemner er noe hun behersker godt, og at hun legger mye arbeid i studiet. Likevel var det noe som overrasket henne ved studiet.

- Det som overrasket meg var at regnskapsemnene var litt tyngre fag enn jeg hadde forventet, men det er overkommelig – så lenge man bare prøver sitt beste og ikke gir opp.

- Matte bør ikke være ditt svakeste fag

Sigrid forteller at studiet ikke har noe forkunnskapskrav, men matte bør ikke være ditt svakeste fag.

- Studiet passer best for de som liker tall –de som syns at matte er gøy og interessant. På dette studiet er det utrolig viktig å forstå fagene, dvs. det hjelper ikke å bare pugge og ramse opp alt du vet, man må forstå helheten i pensum.

Kvinnelig student som noterer på et ark.
Interessen for tall fikk Sigrid til å studere regnskap og økonomirådgivning. Foto : Høgskolen i Innlandet.

Hvis du sliter med matte, men ønsker likevel å studere Bachelor i regnskap og økonomirådgivning – fortvil ikke! Foreleserne er utrolig flinke. De har selv vært i bransjen, har mye erfaring og er opptatt av at studentene skal forstå.

- En stor fordel med å studere utenfor storbyene er at det er enklere å få et tettere forhold med foreleserne. Jeg merket en liten overgang fra Lillehammer til Rena, da foreleserne på Rena allerede kunne navnene til studentene i løpet av den første uken.

Ønsker å jobbe i regnskapskontor

Sigrid videre plan er å få jobb i et mellomstort regnskapskontor for å få litt mer erfaring, og komme inn i bransjen.

- Jeg vet ikke helt hva drømmejobben min er enda, da jeg føler at jeg må først opparbeide meg mer erfaring, så jeg tar det litt som det kommer foreløpig.  

Av Alexandra Askeland
Publisert 22. juni 2021 15:37 - Sist endret 25. aug. 2021 14:47