English version of this page

Lillehammer olympiske og paralympiske studiesenter (LOSC)

Lillehammer olympiske og paralympiske studiesenter (LOSC) er et nettverkssenter for forskning på og formidling av kunnskap om Olympiske leker (OL) og større sportsarrangementer.

Om senteret

LOSC er etablert i et samarbeid mellom Norges Olympiske Museum og Høgskolen i Innlandet. Begge institusjoner holder til i OL-byen Lillehammer, og senteret vil bl.a. støtte opp under arven fra to vinter OL: Vinter-OL i Lillehammer i 1994 og Ungdoms-OL i Lillehammer i 2016.

Logo for Norges Olympiske museum

LOSC vil utvikle og støtte et nettverk av forskere som ønsker å bidra til utviklingen av kunnskap om olympisk sport og arrangementer, både nasjonalt og internasjonalt.

Samtidig skal LOSC være et ressurssenter for andre som søker kunnskap om olympisk sport og ledelse av sport og arrangementer. Det kan være studenter, journalister og praktikere i sportsfeltet. 

Senteret ble etablert den 25. april, 2018, og pr. mai 2018 favner senteret et nettverk av 20 forskere fra Høgskolen i Innlandet, Norges Olympiske Museum, Norges Idrettshøgskole, og Høgskolen i Molde.

LOSC inngår i et internasjonalt nettverk med ca. 40 andre olympiske studiesentra på verdensbasis gjennom «The International Colloquium of Olympic Studies and Research Centres.»  Alle studiesentra er tilknyttet et universitet og driver som sådan uavhengig forskning.

Kontakt oss