Peter de Souza får pris

Internasjonal pris til bok som snur rundt på oppfatninger om bygdenes rolle i samfunnet.

Professor Peter de Souza ved Handelshøgskolen på HINN er årets vinner av Regional Studies Association Best Book Award for monografien «The Rural and Peripheral in Regional Development. An Alternative Perspective»

Organisasjonen skriver i begrunnelsen for prisen at bygdene ofte blir marginalisert i diskusjoner rundt økonomisk og samfunnsmessig utvikling og at denne utgivelsen forsøker å stimulere debatt og nytenking rundt dette og presenterer en alternativ tilnærming.

«Peter de Souza makes a compelling case for giving the periphery a prominent role as an integral part of a holistic and balanced society», skriver juryen videre. 

– Det er selvfølgelig slik at du blir både glad og stolt. En pris som denne er en bekreftelse på at hardt og gjenstridig arbeid lønner seg. Regional Studies Association er av stor betydning når det gjelder de vitenskapelige og politisk-økonomiske spørsmål rundt regioner og deres utvikling, sier Peter de Souza.

Professoren sier boka skaper en begynnelse på en alternativ, politisk logikk ved å stille spørsmål ved grunnleggende vitenskapelige og politiske forutsetninger.

– Hovedargumentet er å sette spørsmål ved det urbanes paradigmatiske rolle i å definere reglene og spillet for definisjoner av utvikling, enten det er økonomisk eller samfunnsmessig generelt.

Boka ble utgitt i 2018 på Routledge forlag.

 

 

Publisert 7. des. 2020 12:40 - Sist endret 13. jan. 2022 12:50