Inviterer til sommerskole i Sveits

HINN-studenter kan søke plass på sommerskole om verneområdeforvaltning i Sveits i august. 

Naturfoto fra Swiss National Park

Studentene skal blant annet besøke Swiss National Parknear. Bildet er tatt i parken, nær Zernez. 

Foto: Colourbox.

«Protected Area Management Summer School» er et samarbeid mellom Høgskolen i Innlandet og Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften (ZHAW) og arrangeres i perioden 5. til 13. august. 

Foredrag og feltbesøk

– 10 studenter fra HINN får mulighet til å kombinere besøk i nasjonalparker i de sveitsiske alper med faglig påfyll. Deltakerne får god innsikt i hvordan Sveits forvalter sine verneområder, sier Heidi Vatne Braadland, internasjonal koordinator ved fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi ved HINN.

Sommerskolen skal arrangeres hvert år, og skal veksle mellom å holdes i Norge og i Sveits. 

Tilbudet er etablert for å øke det internasjonale samarbeidet og utvekslingen av studenter. 

Sommerskolen gir studenter mulighet til å reise ut på et kortere opphold, som alternativ til utveksling i et helt semester eller mer. 

Besøk i verneområder

Årets program inneholder noen forberedende videomøter før avreise. 

Dagene fra 6. til 13. august består et tettpakket program som inkluderer faglige foredrag i Zürich, og besøk i Zurich Wilderness Park, Swiss National Park og Beverin Nature Park. 

Verneforvaltningen i Sveits skiller seg ut fra Norge ved at flerbruk av arealene er utstrakt. Dette får studentene se i praksis under feltbesøkene. Et av verneområdene ligger i urbane strøk, mens et av dem er et av Europas eldste og mest vernede områder. 

Faglig og sosialt

Studentene bor sammen og samles til felles middag hver kveld.

– Dette er en spennende mulighet for studenter ved HINN innen flere fagområder. Det er en mulighet både faglig og sosialt, sier Braadland.

Er du student og ønsker å søke plass på sommerskolen sender du innen 25. april en e-post til heidi.braadland@inn.no med et motivasjonsbrev som forklarer hvorfor du ønsker å delta.

Kontakt:

Bilde av Heidi Vatne Braadland
Rådgiver
E-post
heidi.braadland@inn.no
Telefon
+47 62 43 07 65

 

Publisert 22. apr. 2022 09:36 - Sist endret 22. apr. 2022 09:38