English version of this page

Film og TV-program

Biblioteket har en stor filmsamling og kan i tillegg tilby gratis film via strømmetjenester. Informasjon om hvordan du får tak i TV-program.

Bibliotekets filmsamling

Filmsamlingen på Lillehammer består av ca 12 000 filmer på DVD/blu-ray. Samlingen dekker norsk og internasjonal film, alle perioder og genre, dokumentar og TV-serier 

  • Alle studenter og ansatte kan låne.
  • På biblioteket Lillehammer kan du også få lånt Blu-ray spiller!

Søk etter DVD og Blu-ray

-  avgrens trefflista til materialtype "video"

Strømmetjenester

Filmrommet

logo filmrommet

Spillefilmer, dokumentar, kortfilm, reklame m.m. Filmene kan brukes i undervisning. Pålogging med brukernavn/passord (Logg på Office 365 for påloggingsopplysninger.

Artfilms Digital

Videostrømmetjeneste med rundt 1600 dokumentarfilmer innen ulike kunstarter og kulturuttrykk.

Filmbib

logo filmbib

Norske kortfilmer og dokumentarer av nyere dato. 
Tilgang med Nasjonalt Lånekort fra norske folkebibliotek. Skaff deg et digitalt nasjonalt lånekort.   

Bruk av film, TV og radio i undervisningen

Vår avtale med NORWACO gir rett til å bruke TV-program og de fleste norskproduserte spillefilmer i undervisning. Filmer fra Filmrommet kan også brukes i undervisning.

Lesesalslån av tv- og radioprogram

Til forskning og dokumentasjon kan man bestille opptak av radio- og TV-program til avspilling i påsyns-/lytterom ved Nasjonalbiblioteket eller ved et annet bibliotek. Kopier kan ikke lånes til undervisning. 

Rossbachsamlingen

Biblioteket på Lillehammer har mottatt en stor gave fra filmsamleren Ole Dahl Rossbach. Dette er en unik samling kvalitetsfilm fra hele filmhistorien på DVD/Blu-ray på ca 4000 titler. Filmene er søkbare i Oria, men foreløpig plassert i rullemagasin merket «Rossbachsamlingen».

Savner du en film?