Svarte skjermer skaper debatt

Skal studenter tvinges til å ha på kamera under hjemmeundervisningen? Debatten går etter publisering av ny undersøkelse fra HINN. 

Foto: Colourbox.

Forskere ved  Institutt for organisasjon, ledelse og styring og Institutt for pedagogikk har undersøkt hvordan studentene oppfattet undervisningssituasjon i perioden Norge var nedstengt som følge av covid-19. 

Nå får rapporten de publiserte før jul oppmerksomhet i regionale og nasjonale medier. 

I en undersøkelse svarer halvparten av studentene at de skrur av kameraet. Samtidig svarer 60 prosent at de føler de har mindre læringsutbytte av svart skjerm. Det bekymrer høgskolemiljøet, skriver nrk.no.

– Det er utfordrende for en lærer å snakke til bare svarte skjermer, sier forsker Gaute Rydland Nilsen i artikkelen.

Rydland Nilsen var også intervjuet i en radioreportasje som ble sendt i NRK Innlandets morgensending og Nyhetsmorgen i NRK P2 i tillegg til at han var gjest i NRK Innlandets regionale tv-sending. 

Onsdag kveld ble saken  debattert i Dagsnytt 18

Nettavisa Khrono har også publisert flere artikler om undersøkelsen fra Høgskolen i Innlandet. 

— Jeg ser ofte at studentene selv ønsker mer studentaktiv undervisning. Men de gjør det vanskelig for oss når de nekter å vise seg. Det gjør noe med kommunikasjonen når du må snakke inn i et svart hull, sier Sylvi Rørvik, professor i engelsk språk ved Høgskolen i Innlandet til Khrono.

 

Av Erlend Moe
Publisert 13. jan. 2021 09:02 - Sist endret 16. des. 2021 11:15