Siste dag for forhåndsstemming er i dag

10. september er siste dag for forhåndsstemming til årets valg. Dersom du ikke skal til hjemkommunen din på mandag må du omgående finne et stemmelokale der du er og stemme. Du kan stemme fram til klokken 15. 

Selve valgdagen er mandag 13. september, noen kommuner har to valgdager. Mer informasjon om dette finner du på valg.no (Foto: Valgdirektoratet)

Selve valgdagen er mandag 13. september, men noen kommuner har to valgdager. Mer informasjon om dette finner du på valg.no. (Foto: Valgdirektoratet)

Å benytte seg av retten til å stemme ved politiske valg er viktig! Nå kan du forhåndsstemme til årets Stortings- og sametingsvalg på studiestedet ditt. 

Selve valgdagen er mandag 13. september. Dersom du ikke har anledning til å møte opp i stemmelokalet i din kommune på selve valgdagen kan du avgi forhåndsstemme. Det kan være aktuelt for deg som er student.

Om å forhåndsstemme

Selve valgdagen er mandag 13. september. Dersom du ikke har anledning til å møte opp i stemmelokalet i kommunen din på selve valgdagen kan du avgi forhåndsstemme. Det kan være aktuelt for deg som er student.

Hvis du forhåndsstemmer i en annen kommune enn hjemkommunen din ved Stortings- og sametingsvalget, får du utdelt en stemmeseddel som er påført de registrerte politiske partienes navn. Denne stemmeseddelen inneholder ikke kandidatnavn. Du må da krysse av for eller skrive på hvilket parti/gruppe du vil stemme på. Du kan også selv skaffe stemmeseddel fra din kommune og bruke den dersom du ønsker å gi personstemmer til kandidater på listen. Du skal deretter få en valgfunksjonær til å stemple stemmeseddelen, før du legger den ned i en stemmeseddelkonvolutt. Stemmeseddelkonvolutten og valgkortet blir så lagt ned i en omslagskonvolutt, som deretter legges i valgurnen. Stemmen blir sendt til hjemkommunen din for opptelling. Avgir du forhåndsstemme kan du ikke stemme på nytt på valgdagen.

Du kan forhåndsstemme fra 10. august til 10. september. Dersom du ikke har forhåndsstemt må du stemme i hjemkommunen din på valgdagen. 

Forhåndsstemme på studiestedet ditt

Ved studiestedene våre på Lillehammer (Storhove) og i Elverum (Terningen Arena) blir det mulig å forhåndsstemme på campus på avsatte dager, mens studenter og ansatte ved andre studiesteder må oppsøke kommunens valglokaler. Her er en oversikt over hvor du kan forhåndsstemme:

Lillehammer

Det blir anledning til å forhåndsstemme på studiested Lillehammer på Storhove mandag 30. og tirsdag 31. august mellom kl. 10.00 og 14.00. 

I tillegg kan du forhåndsstemme i Lillehammer fra og med tirsdag 10. august til og med fredag 10. september på Lillehammer bibliotek. Les mer om å forhåndsstemme i Lillehammer

Hamar og Blæstad

Forhåndsstemmegivning foregår i Hamar rådhus i perioden 10. august til og med 10. september. Det blir ikke lagt til rette for forhåndsstemming på i HINNs lokaler på studiestedet.

Les mer om å forhåndsstemme i Hamar.

Elverum

Studenter og ansatte kan avgi forhåndsstemme på Terningen Arena onsdag 1. september mellom kl. 10.00 og 15.00.

I tillegg er det mulig å forhåndsstemme fra 10. august tom. 10. september i Lokalet Lille Gråberg (ligger bak Gråberg - inngang fra parkering ved Elverumshallen)

Les mer om å forhåndsstemme i Elverum

Rena

Det er ingen forhåndsstemming i høgskolens lokaler, men studenter og ansatte kan avgi forhåndsstemme i Åmot kulturhus på følgende tidspunkter fra 10. august tom. 10. september og i Rena leir 

mandag 24. august fra kl.15.00 til kl. 20.00 og torsdag 2.september fra kl.15.00 til kl. 20.00

Les mer om å forhåndsstemme på Rena

Evenstad

Studenter og ansatte på Evenstad kan forhåndsstemme ved det gamle biblioteket, Storgata 113 i perioden fra 10. august til 10.september. 

Les mer om å forhåndsstemme på Evenstad. 

Emneord: valg Av Gro Vasbotten/Ann-Margret Hågensen
Publisert 25. aug. 2021 12:46 - Sist endret 20. mai 2022 11:16