Innlandet i tall og fakta på ny nettside

Høgskolen i Innlandet er en av partnerne bak den nye nettsiden Innlandsstatistikk.no som presenterer tall og fakta om Innlandet. 

Faksimile av nettsida innlandsstatistikk.no

– Innlandsstatistikk er et brukervennlig verktøy som gir lett tilgang til informasjon om regionen. Høgskolen bidrar til Innlandsstatistikk fordi vi ønsker å være en partner som bidrar i utvikling av Innlandet, sier Jens Uwe Korten, prorektor samfunnskontakt ved Høgskolen i Innlandet.

Besøk nettsiden Innlandsstatistikk.no

Bredt samarbeid

Det nye nettstedet er resultatet av et bredt samarbeid i Innlandet. Ni institusjoner, organisasjoner og bedrifter fra offentlig og privat sektor har jobbet sammen om utviklingen og står bak innholdet som presenteres. 

Nettstedet ble lansert tirsdag 25. januar. Det retter seg mot en rekke brukergrupper. 

– Vi håper nettsiden vil være nyttig for gründere, bedriftseiere, studenter, forskere, lærere, skolelever, journalister, politikere, kommuneansatte og andre som er nysgjerrige på Innlandet, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

Oppdatert informasjon

Innlandsstatistikk inneholder sammenstillinger av fakta og statistikk om en rekke tema som arbeids- og næringsliv, befolkning, klima og miljø, samferdsel og utdanning. 

Innholdet skal være oppdatert med nye tall og fakta innen temaområdene. 

Innlandsstatistikk skal også utvikles videre i tida som kommer og informasjon om flere tema kan komme til etter hvert.

– For høgskolen er det viktig å bidra til god kvalitet på nettstedet. Vi ønsker å bidra til at Innlandsstatistikk er lett tilgjengelig og godt egnet for bruk i oppgaver for studenter og i forsknings- og innovasjonsprosjekter for forskere, sier Jens Uwe Korten ved høgskolen.

Fakta om nettstedet:

  • Innlandsstatistikk.no er en kunnskapsside om Innlandet.
  • Nettstedet skal være brukervennlig og tilgjengelig for alle.
  • Statistikken presenteres i både tall, grafer og diagrammer.
  • Innlandsstatistikk.no er et dynamisk nettsted der det hele tiden kommer nye og oppdaterte tall innenfor relevante temaområder.
  • Nettstedet inneholder også en lenkesamling til andre kilder for statistikk.
  • Innlandsstatistikk er et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Innlandet, Innlandet fylkeskommune, Innovasjon Norge Innlandet, Nav Innlandet, NHO Innlandet, NTNU, Sparebank 1 Østlandet, Statsforvalteren i Innlandet og Østlandsforskning.
Av Tore Høyland
Publisert 25. jan. 2022 09:28 - Sist endret 25. jan. 2022 09:31