HINN lanserer ny podkast rettet mot studenter

Høgskolen i Innlandet og Studentsamskipnaden i Innlandet står bak en helt ny podkast av, med og for studenter.

Du finner podkasten på Spotify eller andre tjenester der du hører på podkast. (Foto: HINN)

Du finner podkasten på Spotify eller andre tjenester der du hører på podkast. (Foto: HINN)

Podkasten har fått navnet «INNimellom» og de første episodene blir publisert nå rundt studiestart. Programledere er våre studentambassadører Amanda og John-Are, begge studenter hos oss på studiested Lillehammer.

- Det har vært gøy, lærerikt og utfordrende å lage en podkast for HINN. Jeg er en skravlebøtte som elsker å formidle, så podkast er en plattform som passer meg godt. Det er skummelt å dele såpass mye om seg selv, men jeg synes det er fint å kunne dele av egne erfaringer hvis det kan være til nytte for andre, sier Amanda.

Hver episode er rundt 15 minutter lang med aktuelle gjester. De aller fleste episodene vil være tidløse slik at de vil være aktuelle også lenge etter publiseringstidspunktet slik at du kan høre på dem når det skulle passe.

- Jeg gledet meg veldig før vi startet å lage episoder, men rett før innspillingen av den første episoden med Sofie Frøysa og Benjamin Silseth fikk jeg veldig prestasjonsangst og angret på det hele. Men da alt var gjort og vi var kommet i gang på en god måte ga det virkelig mersmak, sier John-Are.

Trykk her for å abonnere på podkasten

Podkasten vil være relevant for deg som er interessert i høyere utdanning og vil vite mer om hvordan det er å være student, men den skal først og fremst rette seg mot våre nåværende studenter. Men også potensielle studenter, ansatte og studenter ved andre utdanningsinstitusjoner vil forhåpentligvis ha glede av og se verdien av innholdet i podkasten.

- Jeg mener podkasten vil passe for de som enten skal studere i fremtiden, de som allerede studerer, eller de som har vært student. Dette er en podkast for alle og for enhver smak. Med en miks av humor og alvor tror jeg vi er innom mange tema de fleste kan kjenne seg igjen i, enten det handler om fortid, nåtid eller framtid, mener Amanda.

- Enkelte episoder kan man også relatere til utenom studiehverdagen. Jeg tror faktisk eldre mennesker vil like en del av innholdet til og med, sier John-Are.

Podkasten har en uformell og humoristisk tone, men ta opp saker som er viktige for studentene våre, som for eksempel fysisk og psykisk helse, eksamenstips, studiestart, studentøkonomi og dating. I første omgang blir det publisert ti episoder, og det er et mål om skildre tilværelsen ved alle våre studiesteder.

Målet er at du som student blir underholdt, og samtidig får konkrete råd som kan gjøre studenttilværelsen litt enklere og bedre for deg.

- Er du ny student bør du lytte slik at du blir kjent med hva du har i vente de neste årene, og kanskje blir du tryggere på det du synes er skummelt. Det kan også være fint for deg som ny student å høre om erfaringene fra de som selv har vært der du er. Man kan fort føle seg alene om å føle på at ting er utfordrende, men i INNimellom får du høre fra mennesker som er ærlige på at ting ikke alltid er enkelt, og at du dermed ikke er alene om ulike følelser.

Podkasten er et samarbeid mellom SINN og HINN ved Seksjon for studentrekruttering og markedsføring. Vår student Simon har ansvar for det tekniske.

Les mer om podkasten her.

Har du tips til innhold eller gjester du ønsker å høre fra? Send gjerne en e-post til redaksjon@inn.no.

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 20. aug. 2021 15:12 - Sist endret 21. okt. 2021 10:39