- En svært fremtidsrettet utdannelse

Nora Weiby ønsket å studere noe fremtidsrettet og relevant. Valget falt på bachelor i ledelse og digitalisering.

Kvinne kledt i svart foran en mørk vegg.

Nora Weiby er tredjeårsstudent ved studiested Rena. Foto : Mads Kristiansen. 

Studieomtale : Bachelor i ledelse og digitalisering

Hun er nå inne i sitt tredje år som student på studiet ved studiested Rena, og er veldig fornøyd med studiet så langt. Nora forteller at hun valgte dette studiet fordi hun vil jobbe med mennesker, men også fordi dette studiet er veldig relevant i dagens samfunn.

- Da jeg skulle søke på høyere utdanning så jeg først på bachelor i organisasjon og ledelse på Lillehammer, men så fant jeg studiet bachelor i ledelse og digitalisering. Jeg visste at jeg ville jobbe med mennesker, men digitalisering er såpass aktuelt nå så derfor falt valget på ledelse og digitalisering.

Et variert studium

På bachelor i ledelse og digitalisering lærer studentene først og fremst om ledelse og digitalisering i et organisasjonsperspektiv, men studentene får også kompetanse innenfor ulike fagområder som for eksempel markedsføring, juss, økonomi, psykologi og sosiologi.

Studiet fokuserer ikke bare på et fagområde, og Nora mener at dette gjør at studentene får en helhetsforståelse av studiet, men også arbeidslivet de skal inn i. Men det var en ting som overrasket henne spesielt da hun begynte på dette studiet:

- Jeg trodde at det var mer digitalisering innenfor koding. For når man hører digitalisering kan det fort høres ut som om man får mer kunnskap om IT og den slags, men studiet viste seg å ha mer fokus på endring og utvikling – noe som jeg syns er fint.

Et spesielt semester

I det fjerde semesteret på bachelor i ledelse og digitalisering er det lagt opp til at studentene kan velge å dra på utveksling eller dra ut i praksis. Dette er det eneste semesteret hvor dette blir tilrettelagt. Med andre ord får man ikke dratt på utveksling eller tatt praksis på andre tidspunkt i studieløpet, så man får dessverre ikke valgt begge. Nora valgte da praksis fremfor utveksling.

- Jeg valgte praksis som et av to valgemner dette semesteret, og de som velger dette må selv skaffe seg praksisplass. Jeg var så heldig at jeg fikk muligheten til å være i HR-avdelingen til Vy i 15 dager, og det angrer jeg ikke på. Jeg var som en flue på veggen, og fikk mye innsikt i hvordan teorien jeg har lært i klasserommet anvendes i praksis.

Passer for deg som er interessert i organisasjonsendring 

Nora mener praksisperioden gjør henne og medstudentene mer klare og trygge for arbeidslivet.

- Men det hadde vært fint om man klarte å integrere enda mer praksis inn i studieløpet.

Ellers forteller hun at arbeidsfordelingen på studiet er fordelt mellom forelesning, selvstudium og oppgaveseminarer.

Nora beskriver studiet som spennende, relevant og allsidig. Hun forteller at studiet passer for de som vil jobbe med mennesker og er interessert i endringsdelen av organisasjoner.

- I tillegg må man også må ha forståelse for at ting endrer seg i samfunnet, være åpen for digitalisering, og ikke minst synes at digitalisering er spennende. Hvis dette høres ut som noe for deg, gjør som meg og søk på bachelor i ledelse og digitalisering.

Av Alexandra Askeland
Publisert 22. juni 2021 10:24 - Sist endret 25. aug. 2021 14:47