- Vi gleder oss til å få Alexandra med på laget

En telefonsamtale til en potensiell arbeidsgiver ble avgjørende for at eiendomsmeglerstudent Alexandra fikk fast jobb.

Portrettfoto av eiendomsmegler Alexandra.

Allerede før hun fullførte bachelor i eiendomsmegling fikk Alexandra tilbud om jobb. Foto : Privat. 

Alexandra Askeland flyttet høsten 2018 fra Bergen til Rena for å studere bachelor i eiendomsmegling. Da studietiden nærmet seg slutten ønsket hun ikke å flytte tilbake til Vestlandet, men bosette seg i Lillestrøm. Men først måtte hun skaffe relevant jobb, noe som kan være utfordrende i disse tider med stort press på både sommerjobber og utlyste stillinger. En offensiv tilnærming viste seg å være løsningen.

- Alexandra tok selv kontakt med meg på telefon, med et ønske om en fullmektigstilling. Hun gav oss fra første sekund inntrykk av å være målrettet og motivert, og var ivrig etter å få et møte med oss, sier avdelingsleder for EiendomsMegler 1 Oslo AS, avd. Lillestrøm, Kai Olav Ryen.

Fikk fast jobb i Lillestrøm

Denne innledende telefonsamtalen resulterte i to fysiske møter, og drøyt to uker etter den første dialogen over telefon fikk Alexandra tilbud om jobb.

- Jeg tror de verdsatte at jeg tok det første steget, og jeg kom de faktisk i forkjøpet da de var i ferd med å utlyse en stilling. På studiet har vi fått terpet inn at vi i denne bransjen må ta initiativ selv for å få jobb. Jeg solgte inn at jeg lærer fort, samt kunne dokumentere at jeg er motivert og jobber hardt for det jeg vil, sier Alexandra.

- En smart og reflektert ung dame

- Alexandra kan vise til gode karakterer og i våre samtaler viste hun seg som en smart og reflektert ung dame. Hun har ikke jobbet som trainee underveis i studiene, noe vi gjerne anbefaler, men har prioritert studiene og vært en engasjert student, sier Ryen.

Alexandra har under studietiden bodd på Rena, og vært en seriøs student, noe som var nyttig da hun skulle på jobbjakt. Hun brukte nemlig flere i fagmiljøet som referanser, og disse kunne dokumentere at hun er en student som gjør det lille ekstra.

- Mitt sterkeste kort er nok at jeg har møtt opp på så godt som alt av forelesninger, og har fått en god dialog med foreleserne og studieveilederen på studiet, sier Alexandra.

Første jobben i bransjen

Som student på bachelor i eiendomsmegling har man allerede etter første semesteret mulighet til å jobbe som medhjelper i et eiendomsforetak ved siden av studiene. Etter et år med studier var Alexandra usikker på hvor hun ønsket å jobbe etter fullførte studier. Derfor valgte hun å fokusere på studiene istedenfor å bruke en slik mulighet til å jobbe seg til fast jobb, noe hun ikke har angret på.

- Dette blir den første eiendoms-relaterte jobben jeg har, men jeg har i løpet av studieløpet hatt et praksisopphold. Jeg forventer at de tar meg godt imot, og at jeg i starten får skikkelig oppfølging, sier Alexandra.

Fra medhjelper til fullmektig

I Eiendomsmegler 1 avdeling Lillestrøm vil Alexandra de to første månedene være medhjelper, der hun blir involvert i mye kontorarbeid. Hun vil blant annet få innsikt i hvordan tinglyste dokumenter ser ut og vil lære å lage salgsoppgaver. Dette blir en slags observasjonsperiode der hun følger ulike meglere på kontoret i jakten på sin egen stil. Når hun får vitnemålet fra Høgskolen i Innlandet blir hun eiendomsmeglerfullmektig.

- Alexandra virker meget lærevillig og vi ser på henne som en person som med god oppfølging har gode forutsetninger for å bli en dyktig og tillitsvekkende eiendomsmegler. Hun vil bruke de første månedene til å lære, for så, når hun er klar, å begynne å jobbe på egne bein for å få inn sine egne oppdrag, sier Ryen.

Etter tre år som eiendomsmeglerstudent på Rena gleder Alexandra seg til å ta fatt på arbeidslivet. Hun føler seg klar, spesielt på grunn av det teoretiske hun har lært på studiet. Hun ser frem til en mer praktisk hverdag, der jakten på kunder og bli vant til kundeprosessen blir en ny utfordring hun må løse.

- Jeg må bruke tid på å utvikle min egen stil. Jeg ser på meg selv som omsorgsfull, og ønsker å ta vare på kundens interesser. Samtidig må jeg balansere det med kjøperens interesser. Jeg må vise at jeg er et menneske og bry meg om mer enn selve salget, noe jeg også vektla i intervjuprosessen, sier Alexandra.

- Hun har garantert en solid teoretisk kunnskapsbase etter studiet, så nå må hun ut og lære seg den praktiske meglingen, noe vi har stor tro på at hun skal lykkes med. Vi gleder oss veldig til å få Alexandra inn på laget, avslutter Ryen.

 

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 23. sep. 2021 15:09 - Sist endret 23. sep. 2021 15:09