45 søkere ville bli fjelloppsyn - Simon fikk jobben

I sterk konkurranse fikk Evenstad-studenten Simon Åsheim stillingen som fjelloppsyn i Lesja.

Portrettfoto av Simon Åsheim.

Etter fullførte studier på Evenstad har Simon Åsheim nå fått jobb som fjelloppsyn. Foto : Privat. 

29-åringen fullførte i vår bachelor i utmarksforvaltning på Evenstad, og går eller mindre rett over i relevant jobb. Han takket ja til jobbtilbudet i starten av juni, og starter opp i stillingen i august.

– Jeg er utrolig glad for å ha fått stillingen som fjelloppsyn/sekretær og gleder meg til å starte. På mange måter føler jeg meg ekstremt heldig. Det var mange og dyktige søkere, og selv om jeg har en solid bachelorgrad i bunn var jeg usikker på om jeg hadde nok relevant erfaring. Men jeg var ærlig om hva jeg kunne og ikke kunne på intervjuet, og resultatet ble som jeg håpet, sier Simon.

Relevant utdanning og erfaring

Daglig leder i Lesja fjellstyre, Elise Lyftningsmo, sier til GD.no at Simons har en rekke kvalifikasjoner som gjør han egnet til denne stillingen.

– Han har naturforvaltningsutdanningen og har jobbet noen år som militærpoliti. Han er også en erfaren jeger. Vi driver mye med saksbehandling og oppsynsvirksomhet, da er utdanning og erfaring viktig, sier Lyftningsmo.

Simon ble tipset om den utlyste stillingen av en venn, og etter å ha sendt inn CV og søknad ble han oppringt med noen oppfølgingsspørsmål før han ble innkalt til intervju 31. mai. Noen få dager senere ble han tilbudt stillingen.

– Jeg liker å være ute og oppleve naturen både i fint og dårlig vær. I denne stillingen får en variert arbeidshverdag med jobb i felt, samt administrative oppgaver, en kombinasjon som vil passe meg godt, sier Simon.

Simon ute i naturen.
Jakt og friluftsliv spiller en viktig rolle i Simons liv. Foto : Privat. 

To opphold på Evenstad

Da Simon startet på bachelor i utmarksforvaltning høsten 2020 var det faktisk hans andre opphold som student på Evenstad. Tilbake i 2011 tok han nemlig årsstudium i jakt, fiske og guiding. Deretter gikk ferden videre til Forsvaret. Planen var å gå befalsskolen i Forsvaret før Politihøgskolen, men her trivdes han så godt at han i åtte år jobbet som militærpoliti før han tok opp igjen studiene. 

– Jeg ble litt lei, og innså at jeg ville være ute i skogen og fjellet uten hjelm og våpen. Å returnere til Evenstad føltes veldig trygt og godt, sier Simon.

29-åringen er opprinnelig fra Sørfold i Nordland, og fra tidlig alder av var drømmen å jobbe som fjelloppsyn, da jakt og fiske var en viktig del av oppveksten. Han beskriver det som sin store lidenskap, og avgjørende for at han igjen startet med studier på Evenstad.

– Fagmiljøet var til stor hjelp med å sette sammen et spesifikt program til meg slik at jeg fikk innpasset deler av årsstudiet i bachelorgraden. Det gjorde at jeg fikk nok emner til å ta graden på to år, forklarer Simon.  

Fikk relevant kompetanse på studiet

Bachelor i utmarksforvaltning gir studentene kompetanse innenfor forvaltning og bærekraftig bruk av biologiske ressurser. Årene på Evenstad har gitt Simon kunnskap om biologisk mangfold, bærekraftig bruk og forvaltning av vilt- og fiskeressurser som han vil få stor nytte av i stillingen som fjelloppsyn.

– Studiene har gitt meg et helhetlig bilde på hvordan naturen er og hvordan økosystemet fungerer. Jeg har fått et innblikk i artsmangfoldet, og ikke minst kjennskap og inntrykk av situasjonen for enkelte arter, for eksempel truslene mot villrein, sier Simon.

Sosiale medier er et annet felt der Simon har gjort seg positivt bemerket. Han står bak Instagram-kontoen @jaktinord med over 7000 følgere, og YouTube-kontoen med samme navn

– Åsheims kunnskap om sosiale medier kan også hjelpe oss med den utadretta virksomheten vår, sier Lyftingsmo til GD.

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 18. juli 2022 09:29 - Sist endret 18. juli 2022 09:41