- Even skilte seg ut ved å være offensiv

I konkurranse med 47 andre søkere fikk vår student Even Haaland stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Oslo Politidistrikt.

Smilende student foran et grønt tre.

Etter fire år som student ved Høgskolen i Innlandet skal Even nå jobbe i Oslo Politidistrikt. Foto : Privat. 

25-åringen fra Lørenskog er nå i ferd med å fullføre sine studier ved Høgskolen i Innlandet. De siste fire årene har han studert hos oss, først bachelor i animasjon og digital kunst før han gikk videre på årsstudium i AR og VR. 15. juni får han ansvaret for Oslo-politiets kontoer i sosiale medier.

Hatt et ønske om å jobbe i politiet

- Helt siden jeg var liten har jeg hatt et ønske om å utgjøre en positiv forskjell i politiet.  Tidlig ble jeg også interessert i å lage visuelt og digitalt innhold. Da denne stillingen ble utlyst kunne jeg slå to fluer i en smekk, sier Even.

Men konkurransen var tøff for å lande stillingen. Derfor gjorde Even uoppfordret et smart grep i forkant som skulle vise seg å bli avgjørende i rekrutteringsprosessen.

Tok med arbeidsprøve på førstegangsintervju

- Som nyutdannet er porteføljen min litt tynn sammenlignet med personer som har vært i arbeidslivet en stund. Derfor kom jeg til det første intervjuet med en arbeidsprøve skreddersydd til stillingen jeg søkte på for å vise både interesse og kompetansen jeg hadde, erindrer Even.

Det var med på å gi arbeidsgiveren et meget godt førsteinntrykk av Even som søker og potensiell arbeidstager.

- Even skilte seg ut ved at han var offensiv ved å lage en video til det første intervjuet. Vi hadde ikke bedt om dette om ble positivt overrasket. Det var jo mange sterke kandidater, men Even ga et solid og trygt inntrykk på begge intervjuene han var i, samtidig med at han har den kompetansen fra studiene som vi ønsker, sier kommunikasjonssjef i Oslo Politidistrikt, Siv Meisingset.

- Når jeg ser tilbake på det så er jeg ikke i tvil om at de to arbeidsprøvene jeg leverte ble avgjørende for at jeg fikk denne stillingen, og disse kunne jeg ikke ha laget om jeg ikke hadde studert ved Spillskolen, sier Even.

Lagde to arbeidsprøver

Den første arbeidsprøven besto av en animert video der budskapet var at det ikke er lov å bruke våpen-replica under Halloween. Senere i rekrutteringsprosessen fikk han i oppgave å lage en video der målet var å synliggjøre og senke terskelen blant unge for å ta kontakt med Politiets nettpatrulje.

- Jeg har alltid vært glad i å drive med kreative ting, spesielt animerte snutter. I dagens samfunn der vi scroller mye på mobiltelefonene våre er det viktig å skape blikkfang blant målgruppene våre, og det vet jeg hvordan man kan gjøre, sier Even.

- Vi forventer at Even vil være kreativ og komme med gode ideer til å gjøre kanalene våre enda mer relevante. Vi ønsker en person som kan animasjon, lage videoer, poste i alle kanaler og har kjennskap til alle verktøyene man må ha i en slik jobb. I tillegg ønsker vi at han er god på visuell historiefortelling og skjønner de ulike kanalene, sier Meisingset.

Gleder seg til å ta fatt på arbeidslivet

Verken privat eller profesjonelt har Even spesielt mye praktisk erfaring med sosiale medier, men to formidable arbeidsprøver og godt gjennomførte intervjuer var nok til å utkonkurrer 47 andre søkere.

- Jeg har ingen yrkeserfaring innenfor sosiale medier, men føler meg godt rustet til denne jobben takket være studiene og min personlige interesse for animasjon, design og visuelt innhold.  Dette er en nyopprettet stilling som i en viss grad kan skreddersys min kompetanse, noe jeg er veldig takknemlig for, sier Even.

- Vi er ganske dyktige i sosiale medier i dag og har nesten 70 000 følgere i alle våre kanaler. Men vi trenger en til å ta det fulle og hele ansvaret for det sosiale mediearbeidet vårt og vi har store forhåpninger til at Even kan bidra til å løfte oss i sosiale medier, avslutter Meisingset.

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 2. juni 2021 14:56 - Sist endret 1. nov. 2022 14:36