English version of this page

Office 365

I Office 365 har du tilgang til Office-pakken, nettbasert e-post i Outlook, lagring av data i OneDrive, nettversjon av Word, Excel og Powerpoint med fler, samt Microsoft Teams og OneNote.

Klikk her for å logge på Office 365

Brukernavn: studentnummer@stud.inn.no

Glemt passord? Du kan opprette et nytt passord i Selvbetjeningsportalen.

Merk: Første gang du logger på vil du bli bedt om å aktivere to-faktor autentisering. Du finner veiledning for hvordan du går frem her.

Læringsressurser

Office programpakke

Microsoft 365 er en av abonnementstjenesteløsningene i den nye Office-versjonen. Det er produktivitetsprogramvare (inkludert Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Publisher og Access) som installeres på den stasjonære eller bærbare datamaskinen. Microsoft 365 er en brukerbasert tjeneste som gir brukere tilgang til Office-programmer på opptil fem Windows- eller Mac-maskiner samt på brukernes mobile enheter.

For å laste ned Office-pakken til din enhet, gjør følgende:

  1. Logg på Office 365.
  2. Klikk på "Installer Office" på den første siden du kommer til.
  3. Klikk deretter på "Office 365 Apps".

(Velg "Andre alternativer for installasjon" for annet språk, 64-bitersversjonen til Windows og andre valg)

Outlook

Outlook er en nettbasert epost klient tilknyttet en personlig postboks. Her mottar du epost sendt til ditt studentnummer@stud.inn.no. Denne kan du bruke i kommunikasjon med lærere, andre studenter og personer utenfor høgskolen. Du får 100GB lagringsplass for mottatte/sendte epost med vedlegg. I adresseboka kan du søke opp andre studenter og sende eller dele filer fra f.eks OneDrive. Du kan sende/motta filer på opptil 100MB. For sending av større filer henviser vi til bruk av OneDrive og deling av filer direkte med lenke i epost. Eventuelt SIKT tjenesten FileSender.

OneDrive

OneDrive er et personlig nettbasert lagringssystem for filer. Her får du 1000GB lagringsplass til dokumenter, bilder, video etc. Microsoft har satt en begrensning på maksimal tillatt filstørrelse 15GB per enkeltfil.

OneDrive er tett integrert med de andre tjenestene i Office 365 og du kan åpne og lagre filer fra f.eks Outlook, Word, Excel, Teams osv.

Det finnes en egen OneDrive klient, som lar deg knytte OneDrive til filsystemet på din PC/Mac. I Windows 10 er klienten allerede på plass og en må kun logge på med brukernavn ( studentnummer@stud.inn.no) og passord for å komme i gang. På Mac må klienten installeres separat. Det gjøres ved å installere Office pakken.

Teams

Microsoft Teams er en samarbeidsapp som kan brukes for grupper til å holde seg organisert, ha samtaler og filer på ett sted. Teams er relativt nytt og undergår ganske hyppige endringer og utvikling.

Kjernefunksjonene i Teams er:

  • Gruppeinndelinger som kalles "team". Eieren av teamet definerer hvem som er medlem.
  • Chat. Alle i et team er med i en skriftlig dialog.
  • Lyd og videomøter.
  • Fildeling. Alle medlemmer har lese og skrive rettigheter til filer og innhold innenfor et team.

Oppretting av nye team

Nye team opprettes ved å bruke denne portalen.

Tips i forbindelse med opprettelse av team:

  • Et Team bør ha minimum to eiere.
  • Medlemmer i et team får tilgang til alt innhold som chat-historikk og dokumenter.
  • Team eiere må fornye teamet for hvert år. Om et team står ubrukt og ikke fornyes vil det automatisk slettes etter et år. Påminnelse om dette blir sendt til @stud.inn.no-adressen.
Sist endret 14. nov. 2022 10:03